De eldste barna i Borgly barnehage i Leksvik har ryddet langs vegen som går forbi barnehagen. Og da fant de mye rart som folk har slengt fra seg.

- Dyra blir glade når vi plukker opp rasket. De kan få ondt i magen dersom de spiser søppel som ligger i graset, forklarer Magnus Myrabakk (5) og viser fram fangsten. Hjelper jordaTomflasker, ei truse, en sykkel og mye plastikk har han og de andre ungene plukket opp langs fylkesveg 755 ved Amborneset.

- Vi hjelper jorda så den ikke blir syk. Det er ikke bra å kaste søppel i naturen, sier Maren Fjellingsdal(6).Leverer søppel til gjenbruksstasjonen

- Vi har miljø som ett av hovedtemaene her i Borgly barnehage, og derfor er det naturlig at vi rydder langs vegen. Bilistene er veldig hensynsfulle når de ser oss i gule vester langs vegen. Det vi plukker opp skal vi levere på gjenbruksstasjonen, forteller hun.

UNGENE i Borgly barnehage har funnet mye rart langs vegen. Foran fra venstre, styrer Hilde Hovde, Kai Aksnes og Magnus Myrabakk. Bakerst fra venstre står Niklas Aune Olsen, Maren Fjellingsdal og Iselin Gilleberg.