Harald Standahl er enig med formannen i Valsfjord mannskor, Geir Inge Brandvik, om at årets romjulsshow i Bjugn kulturhus blir en superkveld.

– Et løft hver gang

Dette er niende gangen på rad Valfjord Mannskor innbyr til kulturkveld på høyt nivå i Bjugn kulturhus.

– Det er et løft hver gang, men når vi får alle de positive reaksjonene og forslag til endringer hvert år starter planlegginga for neste års fjerddagskveld, sier Geir Inge Brandvik.

– I år har dere brutt tradisjonen med «To tenorer og ein te» som gjester. Hvorfor det?

– Mannskoret var gjester i Ilen kirke under Iladagene våren 2014. Her samarbeidet vi med de som nå kommer. Ønsket om videre samarbeid med denne kvartetten resulterte med denne oppsetningen.

Eks Fosen-prest

I gjestekvartetten er Tormod Høyen den som bør være kjent for fosninger flest, både som kreativ kulturarbeider og prest både ved Ørland hovedflystasjon og senere i Bjugn. Gitarist Skjalg Raaen er kjent fra samarbeidet med Åge Aleksandersen og Sambandet, Børge Pedersen er for veteran å regne i trøndersk rock, og opptrådte også nylig i Rissa. Kvartettens eneste kvinnelige medlem, hitterværingen Therese Ulvan, har bakgrunn fra musikkstudier i USA, der hun også har gitt ut plate.

– Planlegginga av denne kvelden startet allerede i mars. Vi har lagt oss på en veldig folkelig billettpris – det viktigste for oss at mange tar seg tid til å kose seg. Ved å legge konserten såpass tidlig er det går greit å ta med ungene samtidig som at det er fin oppvarming til sammenkomster etterpå, sier Harald Standahl.

Harald Standahl (t.v.) er enig med formannen i Valsfjord mannskor, Geir Inge Brandvik, om at årets romjulsshow i Bjugn kulturhus blir en superkveld. Foto: Magnus Okstad