Håkon Hustad (21) fra Flatneset på Brekstad sjekker i kveld inn som ny deltaker på Paradise hotel, - tv-serien som for tiden går på TV3. Innspillingen av programmene er nå ferdig sånn at Håkon er tilbake til Trøndelag, nærmere bestemt til Trondheim hvor han i dag starter i ny jobb på sportspuben O'Learys. Før Håkon flyttet fra Ørlandet var han blant annet bartender og driftsansvarlig av Sjøsiden bar på Brekstad, en erfaring han nå tar med til den irske puben.

Livredder

TV3 skriver blant annet om Håkon at han er en livlig trønder, en trubadur og underholder som sprer mye gleder rundt seg. Han er utdannet kystvakt i Forsvaret og har vært en talentfull håndballspiller som tenåring.

Fosna-Folket har skrevet om Håkon flere ganger, senest for noen uker siden da han mottok medalje fra Carnegies heltefond etter å ha reddet en mann fra drukningsdøden i fjor.

I begrunnelse for prisen sto det følgende: «Håkon handlet raskt og uten hensyn til egen sikkerhet. Den lave temperaturen i vann og luft gjorde at han utsatte seg for betydelig fare. Dertil kommer de vanskelige kaiforholdene på stedet. Hans raske reaksjon var avgjørende for at liv ble berget, og Carnegies heltefond har derfor tildelt ham sølvmedalje og diplom for innsatsen.»

Eventyr i Mexico

Håkon ler med det samme vi ringer han tirsdag ettermiddag. - Jeg skjønner hva du vil, humrer han lurt.

Paradise hotell ble innspilt på vestkysten i Mexico.

-Hvordan fikk du ideen om å søke om å bli med i denne serien?

-Egentlig vet jeg ikke. Det var impulsivt, sier han, og fortsetter: - Jeg var i desember heldig å få bli tatt ut etter to turer til Oslo. Det var mellom 5000 til 6000 søkere.

For musikken sin del

-Har du noen tanker om hvordan du skal bruke denne erfaringen?

Håkon var ikke den eneste fosningen i Mexico. Therese Adsen Aanonli var stylist for programleder og glamourmodell Triana Iglesias.

-Jeg møtte henne ja, det var artig, sier Håkon, men sier nei når vi spør om hun også var sminkør for ham. - Nei, hun hadde nok med Triana, sier han. Stine Marie Svendsen har Bjugn har også deltatt i serien, - i 2010.