Dampende erotikk, raske biler og fryktinngytende dinosaurer førte til et godt kinoår ved Ørland kino, opplyser nyansatt kino- og biblioteksjef Hanne Tøfte ved Ørland kultursenter.

«Bølgen» trakk flest i 2015

«Bølgen» ble den desidert mest sette filmen ved Ørland kino i fjor, mange svømmetak foran James Bond som endte på andreplass. Rett bak fulgte de raske bilene i Fast & Furious 7, samt de blodtørstige dinosaurene i Jurassic World. De norske familiefilmene om Flåklypa og Knutsen og Ludvigsen gjorde det også bra.

14 prosent økning

Til sammen ble det solgt 19.595 billetter i 2015, mot 17.431 i 2014. Det gir en solid økning i antall besøkende på over 14 prosent.

- Det er veldig hyggelige tall. Målet er at vi skal ha en økning i år også. Det skal vi blant annet få til ved å gjøre mer ut av filmvisningene. Kanskje vi også skal trå til med en skikkelig filmfestival, sier Tøfte.

Storfilmer i vente

Publikum kan for øvrig glede seg til mange filmgodbiter i år. I februar kommer Nils Gaups storfilm «Birkebeinerne» med Kristoffer Hivju og Jakob Oftebro i hovedrollene. Om ikke lenge kommer filmen om Snåsamannen. Det gjør også den nye Disney-filmen «Den gode dinosaur» som garantert vil trekke barnefamiliene til lerretet.

Det er nok også mange små som gleder seg til den nye norske filmen om Gråtass. Til sommeren kommer endelig Matt Damon tilbake som Jason Bourne, og når høstmørket nærmer seg får vi se en ny norsk storfilm - regissør Erik Poppes historiske drama om kongens nei og hva som skjedde da tyskerne angrep Norge i 1940.

- Jeg tror vi trygt kan fastslå at 2016 blir et spennende kinoår. Følg oss gjerne på Facebook, der skal vi bli mye flinkere i året som kommer, lover Tøfte.

Ti på topp i 2015

1. Bølgen, 1.797 besøkende

2. James Bond: Spectre, 1.102 besøkende

3. Fast & Furious 7, 1.057 besøkende

4. Jurassic World, 980 besøkende

5. Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin, 958 besøkende

6. Solan og Ludvig – Herfra til Flåklypa, 939 besøkende

7. Minions, 897 besøkende

8. Star Wars: The Force Awakens, 819 besøkende

9. Fifty Shades of Grey, 654 besøkende

10. The Hunger Games: Mockingjay Part 2