Den er imidlertid utsatt til søndag 3. april.

– Turen flyttes på grunn værutsiktene. Det ser ut til å bli en del nedbør som regn, sludd og snø på lørdag. Det blir lettere vær søndag hvis vi skal tro værprognosene, opplyser Erling Arnet, som har vært med på å arrangere Mefjellturen hvert eneste år.

En god del setter seg som mål å gjennomføre den nesten seks mil lange Mefjellturen over Fosenalpene.

– Forbi utsatte vatn

­– Det er nok snø foreløpig, selv om den krymper fort nå. På grunn av fare for overvann vil traseen kunne bli lagt litt om forbi utsatte vatn i lavereliggende områder, sier Erling Arnet.

I fjor satte snømangel en stopp for Mefjellturen i full lengde. Den hadde inntil da vært arrangert 37 år på rad siden starten i 1978. I stedet ble det en noe kortere rundtur på tre mil i området Mefjellet – Prinsen – Trevassheia.

Føretips

Facebooksida til Fosen Turlag gir Erling Arnet lørdag følgende føretips til Mefjellturen:

«Nedbøren i dag kommer som regn og sludd også på de høyestliggende delene av løypa. Det kan fryse på natt til i morgen, og da vil snøen korne seg slik at det blir ok klisterføre fra start. Spoleggeren vil også sørge for at ny og gammel snø blander seg og gir bedre glid. Og med temperaturstigning underveis vil det bli enda mer typisk klisterføre. Mitt tips er å smelte inn et tynt lag grunnklister ( grønt) i festesonen på helt rene ski og så vente til ankomst start med å legge på for dagens føre, f eks universalklister. Rødt klister kan bli aktuelt utover dagen.Det blir neppe gunstige forhold for skøyting bortsett fra tidlig på dagen og i nordvendte skyggepartier.»

57 kilometer

– Traseen går i år om Grønlia og Skurven ned til Alsetmarka og blir cirka 57 kilometer lang. Vi må droppe traseen ned til Nordsetra i Austdalen på grunn av usikker is på Holvatnet, sier Erling Arnet, som opplyser om at de vil gi fortløpende informasjon om årets tur Facebook-sida til Fosen Turlag og fosen.dnt.no.