Libra Shopping på Brekstad, Fosens største kjøpesenter, har valgt å feire Tuppeline stort på «Barnas Dag» 24. oktober. Da vil barnekroken også bli avduket i Tuppeline-drakt.

På veggene

- Bilder fra bøkene skal males på veggene. Det arbeidet skal jeg selv stå for, så det blir spennende, medgir Anja Hovde.

Tuppeline er høna som er hovedpersonen i Anja Hovdes barnebøker. Hun bor på en gård. Her lever hun i et felleskap og verper egg til husfolket. Samtidig har hønene et hemmelig liv, et liv som minner om det vi mennesker lever.

Ideen til Tuppeline fikk trebarnsmoren heime på pakkeriet på Hovde hønseri på Ørlandet, som hun driver sammen med ektemannen Geir Yngve. Tuppeline innehar mange av kvalitetene som Anjas kjære farmor hadde.

Personligheten til farmor

- Ei av hønene i boka har fått farmors navn, Anna, men det er nok Tuppeline som har fått personligheten hennes. Hun var hjertegod og snill, og veldig ungdommelig, minnes Anja.

Utkastet til den første boka sendte hun til en rekke forlag.

- Jeg fikk stort sett negative svar fra alle. Kun ett forlag ville gi den ut, med det forlangte til gjengjeld så mye fra meg i egeninnsats at vinninga ville gå opp i spinninga. Derfor gir jeg likegodt ut på eget forlag - Alpha forlag, forteller Anja Hovde.

Selger godt

Etter at første opplag på 500 bøker ble solgt av debutboka, ble det nytt opptrykk. Også andre opplag begynner å krympe inn. Andre bok er solgt i rundt 350 eksemplarer, de siste fra det opplaget regner Anja vil forvinne i forbindelse med salg når tredje bok nå lanseres: «Tuppeline får smaken på det søte liv».