Det er Kom forlag som har gitt ut «Kystliv». Som undertittelen sier skal dette være en «turguide til Norskekystens perler». Forfatteren bak er Per Roger Lauritzen, som så langt har bidratt til at hele 50 bøker har kommet ut i handelen. Mest sentralt finner vi de ni bindene om «FjellNorge», «KystNorge» og «SkogNorge». De ble laget i fellesskap med Leif Ryvarden.

Ørland og Åfjord

Nå er det imidlertid 350 sider med norsk kystliv det handler om. Kapitlene er delt inn fylkesvis. Hovedfokuset er satt på det som den ytterste delen av kysten kan by på.

For Fosens del er Ørland og Åfjord mest representert. Førstnevnte med stoff om blant annet Kjeungskjær fyr, Austråttborgen og krigshistorien som knyttes til kommunen.

Når det gjelder Åfjord er det nok en gang Stokkøya og ikke minst Hosnasand som har fanget interessen.

Forslag

For den som har planer om å ferdes langs Norges langstrakte kyst, er  «Kystliv» tenkt som en presentasjon av noen av de viktigste severdighetene. Her er et rikholdig utvalg av kart og forslag til mulige utflukter.

Denne boka fungerer også godt som en inngang til andre kilder, både når det gjelder andre aktuelle bokutgivelser, men også diverse nettsteder. Videre er det i hvert kapittel en opplisting av lokale spise- og overnattingssteder.