- Det var helt vanvittig, sier Rømma, som den gang var vokalist i countryrockbandet fra Fosen.

Det var tidlig på 2000-tallet at «Dirty Boots» var på vei til spillejobb i Nord-Trøndelag. På ei lang flate over Mosvikskogen inntraff uhellet.

90 km/t

- Vi kjørte en gammel Mercedes-buss med tvillinghjul bak. Noen hadde nettopp skiftet hjul på bussen, men vedkommende hadde glemt å etterskru ordentlig, forteller Rømma.

Han sier at bandet først hørte litt «knitring». Plutselig fikk en forfjamset samling countryrockere se to hjul trille forbi bussen på venstre side.

- Hjulene rullet videre og ut i åkeren. Bussen holdt sikkert mellom 80- og 90 kilometer i timen.

Klamret seg fast

Rømma forteller at bussen spratt som en legokloss bortover veien.

- Vi møtte en personbil, men unngikk heldigvis kollisjon. Vi trodde vi skulle dø. Gitarist Arnfinn Roten spratt opp i taket, mens bassist Frode Nygård klamret seg fast i midtgangen på bussen, mimrer vokalisten.

Han beskriver stemningen i turnebussen som «vill panikk».

Sang salme

Heldigvis stoppet bussen på veien. Bandmedlemmene kom uskadd fra hendelsen.

- Tilfeldigvis skulle bandet «Hånstauran» fra Leksvik på spilling samme kveld. Vi fikk faktisk haiket med dem til spillejobben, smiler Rømma.

Han husker også lydsjekken om kvelden.

- Da sang jeg en salme. Vi takket høyere makter for at det gikk bra, forteller Rømma.

Steelgitarist Tommy Roten (t.h.) avviser på det sterkeste at han piller nese på bildet. - Jeg skal innrømme at det kan se slik ut ved første øyekast, men faktum er at da som nå biter jeg negler. Med en litt ugunstig kameravinkel slo det uheldig ut, sier Roten i en kort kommentar. Foto: Privat