Han har vært isbilsjåfør siden mars. Lund kjører rundt med Norge Rundt-låten på full guffe og selger egenprodusert is over store deler av Trøndelag.

Ignorerer låta

- Hei, si meg blir du ikke lei av den enerverende Norge Rundt-musikken? (Norsk Dans no. 2, Edvard Grieg.)

- Jo, i begynnelsen ble jeg så lei at jeg holdt på å klikke. Måtte kjøre med hørselvern. Men nå legger jeg ikke merke til den lenger.

- Nei, man blir vel vant til det meste, men is er du vel ikke lei av?

- Jeg ble fort lei av det også. I starten spiste jeg en del av lasset, men det har jeg sluttet med nå. Nå prøver jeg å leve litt sunt når jeg kjører ruta.

- Ruta ja, hvor kjører du egentlig?

- Over nesten hele Trøndelag. Jeg kjører mesteparten av Fosen, opp til Bindalseidet og ut til Leka, på Skatval og deler av Stjørdal, et par områder i Trondheim og en tur opp til Røros.

- Jøss, det må jeg si. Sikkert supert nå om sommeren, men hva med vinteren da? Selge is på Røros om vinteren er vel mer som å selge..…….tja….sand i Sahara?

- Det er mange som liker å spise is hele året, så det går an å selge is om vinteren, dessuten selger vi ikke bare is, men fisk også?

- Fisk? Den var ny. Selger dere mer også?

- Ja, vi selger pizzabunner, frossenfisk, hvalbiff og reker. Ikke alle er klar over det.

- Nei, det skal du få meg til å tro, men hvor kommer isen fra egentlig?

- Den lager vi selv på Askøy utenfor Bergen, men jeg henter den på lageret i Stjørdal.

- Skjønner, men syns du ikke det er litt påtrengende å stille seg utenfor huset til folk å ”jage” dem ut med høy musikk?

- Nei, de gangene jeg rygger helt inn i gården til folk er det fordi de har bedt meg om det. Det er stort sett faste kunder som handler hos oss. Det er en artig jobb hvor man møter masse hyggelige folk. Særlig nå i varmen.

- Ja, du er vel en temmelig populær mann i disse dager kan jeg tenke meg. Du får ha god tur videre.

- Takk skal du ha. Vil du ha en is forresten?