Hans Rotmo har skrevet manus til krigssatiren «Livet på Felgen». Dette er en teaterforestilling i seks deler, som tar publikum med gjennom krigsårene i Norge. I år presenterer Stjørna teaterlag fjerde del. Premieren går av stabelen i amfiet i Råkvåg 24. juli.

- Mer presist manus

Rotmo sier han har sett alle oppsetningene av»Livet på Felgen», enten live eller i opptak.

- Hvordan synes du Stjørna teaterlag har formidlet dine manus?

- Jeg synes de har levert litt ujevnt. Den første oppsetningen var veldig bra. Etter det har det vært mer ujevnt, men jeg håper det blir like bra som første året i år.

- Hva mener du har manglet de siste årene?

- Det går litt på selve forståelsen av stykket. Det har ikke vært helt patent. Nå er vel årets manus også mer presist, slik at det er enklere å jobbe med, sier manusforfatter Rotmo.

- Artig manus

I årets oppsetning er handlingen lagt til 1943. Serbiske flyktninger har flyktet fra leiren på Ørlandet, og havner i Råkvåg. Der blir de skjult for tyskerne mens de venter på flyktningelosen, som skal hjelpe dem videre til Sverige. Den røde tråden i stykket er hentet fra faktiske hendelser under krigen. Mange serbiske fanger flyktet fra leiren på Ørland, og passerte Råkvåg og Rødsjøen på sin ferd mot Sverige. På veien fikk de god hjelp av modige nordmenn, som ofret mye for å redde livet til fangene. Teaterlagsleder Trond Sagmyr mener Rotmo har levert et bedre manus i år. I fjor ble det gjorde små endringer i manus, og en del av de gode poengene ble til under øvingene.

- Når vi har lest gjennom manuset tidligere, har vi ledd litt her og der. Årets manus er det artigste vi har fått fra Rotmo. Vi nærmer oss sjangeren til den britiske situasjonskomedien 'Allo 'allo, sier Sagmyr.