Der ble de innlosjert på en trang pult i Vikingskipet. Sammen med5.200 ungdommer har de tilbrakt mesteparten av påsken foran dataskjermen.

- Helt supert, sier Håkon Lyngbø. Han er en ivrig gamer og synesdet er fint å være sin egen herre i fem dager. Her er det ingen som maser omnoen verdens ting.

Venninnene Eva Janitia Døsvik og Camilla Jektvik er ikke såinteressert i spill, men de er med for turen.

- Det er faktisk veldig sosialt her. Vi ser på filmer, er påsosiale medier og snakker med folk, sier jentene.

Lang biltur

De legger ikke skjul på at bilturen fra Brekstad var lang, menlitt må man ofre for å få en annerledes påske. Ungdomsgjengen utelukker ikke at dette blir tradisjon i årenefremover, i stedet for den tradisjonelle fjellpåsken med appelsiner, KvikkLunsj og ski.

24. gang

TG ble arrangert for 24. gang. Arrangørene sier at jenteandelener økende. Av 5000 deltakere var 500 jenter tilstede på årets arrangement.

- TG er koselig på en merkelig måte. Det er vanskelig åbeskrive, men det skjer noe i hallen når lyset slokkes på kveldene og folkbegynner å rope etter «Arne», sier ungdommene.

«Arne» er en intern og svært myteomspunnet spøk som har pågåttpå The Gathering (og spredd seg til andre datatreff) siden begynnelsen av2000-tallet. Den kjennetegnes av at deltagerne i salen roper «Arne» så høyt dekan i kor. Bølgen starter som regel ved at én eller noen få begynner å rope,etterfulgt av et økende antall deltakere som slutter seg til ropingen. Det giren fantastisk klang på et så romslig sted.

Ingen sikre kilder

Det finnes altså ingen sikre kilder for hvordan«Arne»-ropingen oppsto, men historiene er mange. Den mest kjente historien erantakelig den om en fortvilet deltager på jakt etter kameraten sin.

- Hvordan er det med søvn og mat?

- Det blir mye burgere og pizza. Når det gjelder søvn, så harjeg med meg en luftmadrass. Den er det mange som er misunnelig på, sier HåkonLyngbø. Han synes spillingen er det beste med TG.