Baltikums venner har hatt nok en tur til Baltikum og skriver her et takkebrev etter den siste turen:

Takk fra Baltikums Venner

Det var mange glade ansikter som møtte oss på vår siste tur til Kraslava først i april. Alle var veldig takknemlig over det vi hadde med oss av klær, sko og andre ting. Derfor vil jeg med dette bringe videre takk til alle de som har bidratt med klær og sko og andre varer. Også til de som har bidratt med penger som har gjort turen mulig.

Musmajas fungerer også som krisemottak for spebarn. I de senere årene har det blitt opprettet krisemottak for kvinner i en egen avdeling. Når vi er i Kraslava kommer det ønsker om besøk fra andre enn de vi har planlagt å besøke. Også denne gangen, Saulesveese er et admis. senter for fungsjonshemmede barn ville vise oss hva de hadde fått av møbler og skap som var med traileren som Irene’s Shipping Service var i Kraslava med i januar.

Takk også til Irene’s shipping Service for velvillig henstand med betalingen denne ene gangen, da vi måtte sende en trailer utenom planleggingen for å tømme lagret til pistolklubben skulle flytte inn. Barna her ville vise hva de kunne innen sang og dans, også her finnes det talenter. Saulesveese hadde fått mere plass i bygget de var i og hadde et ønske om kjøkken benk og skap. I Robeznieki fikk vi omvisning på gamleheimen, der var det veldig bra, men det var vanskelig med den daglige driften, på grunn av for små bevilgninger. Der var 18 sengeliggende og det var lite med penger til bleier. Ønsket der var bleier for voksne og sengetøy, og selvsagt klær og sko (tøfler). Bleier er ønsket alle steder for de fleste gamle bor heime, ofte alene, men også hos sin familie.

Jeg vil bare takke alle som har bidratt med varer av alle slag, og takk til alle som har hvert med på lasting av trailerene vi har sendt. Siste helga i april må vi laste den fjerde traileren på ett år, da blir det siste av skolemøblene etter Steinerskolen sendt. Men vi tar også med andre varer.

For Baltikums Venner.

Børre Melum, Bjugn

Her har en hederskar fått en påskjønnelse. Foto: privat
"De syngende lærerinner" som danset og sang for oss. Foto: privat