Årets Mefjelltur ble arrangert lørdag med 60 deltakere fra Fosen og Trondheimsregionen.

Mefjell-veteran og primus motor, Erling Arnet, rapporterer her fra turen som har blitt arrangert siden 1978. Fosen Turlag står bak turen som i år var 56 kilometer:

Blant de 60 deltakerne var åtte damer. Eldstemann var nærmere 78 år. Selv om deltakelsen var litt mindre enn vanlig, var den overraskende bra med tanke på de dårlige snøforholdene vi har hatt i vinter. Takket være en halv meter nysnø som kom for en tid siden ble turen gjennomførbar. Riktignok var det knapt med snø i nedkjøringen til Nordsetra, men de som gikk traseen ned til Alsetmarka hadde nok snø hele veien. Det ble en etter forholdene fin skidag der føret vekslet mellom tørr og våt nysnø. De fleste hadde bra ski med klister under, og noen la litt voks utenpå. Været ble bedre enn det var meldt. Det startet med skyer, vestlig bris og litt snø i lufta. Etter hvert lysnet det mer og mer, og de fleste kunne nyte den flotte utsikten ved passering av Mefjellsplatået med gløtt av sol.

Det ble ikke registrert noen uhell av betydning. Det var flere skutere i aksjon for å lage spor, og en av disse hadde mulighet til å ta med skiløpere hvis noen skulle få problemer. Mange hadde lite skitrening forut for denne turen, og de 56 kilometerne ble nok lange for enkelte. Da var det godt å stikke innom en nyopprettet «saftstasjon» etter å ha gått lange motbakker opp fra Holvatnet og gjøre seg klar for nedkjøringen til endepunktet i Alsetmarka. På det høyeste punktet ved sørenden av Skurven var det en hytteeier som bød på forfriskninger til tørste turgåere.

Fosen Turlag har planer om en skitur til i april. Den er planlagt å gå rundt Skurven i Rissa. Hvis det blir for lite snø i dette området, kan det bli aktuelt å legge turen til Ormset-traktene.

HER ER VETERANENE Even Kristoffersen (25-års jubileum på Mefjellturer i år) og Knut Gilboe er tatt ved Midtre Mefjellvatn. Her er det ikke mye ly å få når uværet setter inn.