Ørland Country & Dansefestival på Austrått gård arrangeres neste år i helga 3. – 6. juli.

Her er tre av navnene som nå er klare, og sånn presenteres de på festivalens nettside:

Bjørns Orkester - Møre og Romsdals store dansebandcowboyer Bjørns Orkester, har for lengst etablert seg i eliten blant norske danseband. Det skyldes ikke bare musikken, – her er en gjeng joviale og omgjengeligemusikere som er like populære blant publikum som blant musikerkolleger over hele landet. Bevis på  dette har de fått i 2013 i form av både Gullskoen som «årets danseband» og flotte plasseringer påVG-lista Topp 40. Sjefen sjøl Bjørn Kalvatsvik er blant legendene med sine 45 år i bransjen. Resten av gjengen derimot er nærmest som ungfoler å regne. Erfaring som dansebandmusikere har de derimot i bøtter og spann likevel: sønnene Mathias og Johnny Kalvatsvik har spilt i Bjørns Orkester siden rett etter konfirmasjonsalderen, mens fjerde og yngstemann Jan Erik Bang Småge snart kan feire sine første 10 år.

Contrazt - Contrazt er et norsk danseband fra Solør, som ble dannet i 2004. Contrazts første plate ble utgitt i 2006. Dagens vokalist, Gro Anita Johansen, tok over som vokalist i 2009, og det er hun som nå fronter Contrazt som bandets hovedvokalist. Foruten Gro Anita, består Contrazt av rutinerte musikere med lang fartstid i bransjen. Contrazt er en av de mestselgende danseband i Norge. Contrazt vant i 2011 og 2012 prisen som årets Danseband, Gullskoen. Deres sceneshow oppfattesveldig positivt, og det er ingen tvil om at Contrazts spilleglede og enorme utstråling smitter over på den mest stivbente dansefoten. De gir alt for at publikum skal få en uforglemmelig kveld.

PK og DanseFolket - PK og DanseFolket er et band fra Møre og Romsdal. Bandet spiller litt mer rå og ærlig country-inspirert dansbar musikk med tekster som inspirerer og betyr noe for folk. Bandet ble startet i 2001 av vokalist Per Kristian «PK» Støbakk. PK Støbakk hadde erfaring som vokalist og ønsket å starte et nytt band. Før han hadde et band klart, inngikk han et samarbeide med Audun Tylden i plateselskapet Tylden & CO, som lovet platekontrakt dersom han klarte å sette sammen et bra band i løpet av et år. Prosessen med å sette sammen bandet ble filmet og senere vist som en fire episoders dokumentar på TV2. PK og DanseFolket er i dag et anerkjent og velrennomert band i Norge, og har gitt ut et titalls plater og har blitt nominert til Spellemannsprisen 3 ganger. Derfor er de i dag et av landets bestselgende danse/countryband.

Bjørns Orkester er blant artistene som kommer til ørland.