Tilsvarende helgekurs I fjor gav så godt resultat, og så mye mersmak, at de to kulturskolene velger å gi det samme tilbudet i år igjen.

– Jeg synes dette er noe av det mest spennende vi gjør. Det er imponerende at folk som aldri har ytret seg lager gode låter etter bare to dager, sier kulturskolerektor i Åfjord, Tormod Gjersvold.

Eget materiale

– Kultur handler jo ikke om herming, men å uttrykke noe eget. Det er bare sånn man kan bli en ordentlig kunstner, mener Gjersvold.

Stina Stjern

Kursleder Stina Moltu Marklund, også kjent som Stina Stjern, har lang fartstid både som artist og låtskriver. For de fleste er hun kanskje mest kjent som rocekmusiker, men hun har sin utdannelse fra jazzlinja på Musikkonservatoriet i Trondheim. I tillegg til Stina Stjern vil kulturskolenes egne musikklærere delta.

Fire fokuselementer

Låtlab´en har fokus på fire elementer. Oppstart, prosess, arrangement/presentasjon og oppbygging av reportoar. Deltagernes sluttprodukter vil bli samlet på en CD.

– Vi var veldig fornøyde med resultatet i fjor, så de som var med da må gjerne delta igjen, understreker Gjersvold.

Ingen øvre grense

Låtlab´ene er åpne for alle fra femte klasse og oppover. Det er ingen øvre aldersgrense. De foregår 15.-16.november og 1.-2.desember i Åfjord, og 17.-18.november og 29.-30.november i Rissa. Kurset er gratis, men krever forhåndspåmelding til de respektive kulturskolene.

Stina Stjern skal lære bort kunsten å lage bra låter.