Iden globale fotokonkurransen deltok 15.000 fotografer fra 33 land med tilsammen 365.394 bilder. Her premieres Halvorsen for et foto av Kjeungskjær fyr iBjugnfjorden i Sør-Trøndelag. Fosen har også tidligere markert seg godt i en wikipedia-konkurranse. Marius Meyer vant en nasjonal konkurranse i desember i fjor med et bilde av Vallersund Gård.

WikiLoves Monuments arrangeres av stiftelsen WikimediaFoundation som eier Wikipedia, i samarbeid med det EUs kulturorgan Europeana. I Norge deltok en rekke nyefotografer, og antall innkomne foto fra Norge økte merkbart fra 1.200 i fjortil 1.950 bilder i år. Den norske konkurransen arrangeres av Wikimedia Norge isamarbeid med Riksantikvaren, og de femnorske vinnerne kåres 13. desember, med premiering i Oslo neste dag.

LES OGSÅ: Til topps med Vallersund-bilde

- Halvorsen har tatt et enestående bildeav Kjeungskjær, som allerede pryder Wikipedia-artikkelen om fyrtårnet. Når etkultursted på Fosen i Norge premieres på linje med verdenskjente landemerker,legges det merke til av mange. Bildene er lastet opp på verdens størstefotosamling, og med sin plassering har Halvorsen bidratt til å profilerehjemstedet globalt, uttaler Erlend Bjørtvedt, nestleder i Wikimedia Norge.

CelebertselskapKjeungskjær fyr fra 1880 er det eneste nordiske motivet blantde 15 premierte bildene i den globale konkurransen – og er i celebert selskap. UnderWiki Loves Monuments må deltakerne avbilde kulturminnesmerker eller vernede byggverk,og vinnerbildet forestiller Safdarjungs grav i Delhi (India). De neste premienegikk til bilder av godt kjente severdigheter: Akvadukten i Segovia (Spania) og de to tusen år gamle risterrassene i Ifuago (Fillippinene).

- Kulturminnesmerker i spektakulæreomgivelser har dominert i de fremste norske bidragene, og representerer noeunikt for publikum i det sentrale Europa. Bildet til Rune Halvorsen er eksempelpå godt blikk for det virkelig gode motivet. Mange norske kommuner vet nok ikkehvilke ressurser de har lokalt blant fotografer og skribenter, som ofte kangjøre en enestående jobb med å profilere lokalsamfunnet, sier Bjørtvedt.

JuryenDen globale juryen har bestått av:

- Stephan Alvarez, fotograf for National Geographic- Barbara Köstner, arkeolog, Fokus Denkmal, Tyskland- Sneska Quaedvlieg-Mihailovic, generalsekretær i Europa Nostra- Muhammad Karim, hobbyfotograf, Tanzania- Guillaume Paumier, hobbyfotograf,Frankrike

Juryen om Rune Halvorsens foto:

Komposisjonen understreker fyrtårnets enslige plassering, alene påhavet, overlatt i skjæringspunktet mellom hav og luft. Det viser hvor isolertfolk har måttet arbeide her. Symmetrien og bruken av refleksjon forsterkerytterligere denne følelsen. Skyene legger til et interessant element til enellers klar himmel. Bildet er litt lite, noe som begrenser mengden detaljer,men gir likevel en god illustrasjon til en artikkel på Wikipedia.

LENSMANN Rune Halvorsen sitt bidrag var en av 1950 innleverte bilder fra Norge. Arkivfoto: Paul Aage Hegvik - forside: Terje Dybvik