Selve vigslingen av Hindrem stavkirke, som er en religiøs handling som erklærer eller gjør noe hellig, blir utført av Nidaros-biskop Tor Singsaas. Det kommer ellers blant annet både prost, fylkesmann og fylkeordfører. Foruten vigsling, står dåp, gudstjeneste og musikalske innslag på programmet.

Arbeidet med stavkirka har pågått i elleve år, hvor tidligere Leksvik-ordfører Ingvar Sæther og Hindrems Stavkirkelag SA har ledet an. Rent økonomisk er det i dag 80 andelseiere som har bidratt i tillegg til både næringsliv og det offentlige. Prislappen er på 2,4 millioner kroner, men utallige dugnadstimer er lagt ned for å realisere det hele.

Det har vært to kirker tidligere på Hindrem. Først var det ei stavkirke som sto fram til rundt 1665, deretter ei sognekirke for Stranda sogn. Sognekirka ble nedlagt på slutten av 1800-tallet, den nye er den som i dag står i Vanvikan.

Lengre øst

- Den er en gjenreising av den gamle stavkirka som vi nå har fått til, dog i mindre målestokk enn originalen, sier Ingvar Sæther.

- Den står på den opprinnelige tomta også?

- Sannsynligvis ligger nykirka noe lengre øst, sier Sæther som håper at så mange som mulig vil ta turen søndag.

Alle vil trolig ikke få plass inne i selve kirka, men det skal ordnes med fasiliteter utenfor slik at alle skal komme seg under tak.

Dåpsbarn med i marsj

En god del vil starte denne kirkesøndagen med å delta i den årvisse Kjerkmarsjen. Den er på 12 kilometer og går fra Kråkmo til Revelltun. Den følger ruta som utgjorde den opprinnelige kirkeveien for mange i gamle dager.

På denne marsjen skal også det første dåpsbarnet for nykirka ankomme. Nina Dalsaune og Thomas Thun skal bære sin Sanna fram til dåpen ved å delta på marsjen. Paret er bosatt i Fagerlia, men har sine røtter i Fosen.