100 nye kulturutøvere gikk 6. juni inn i rekken av i alt 900 kulturtalenter, som siden 2004 har mottatt Drømmestipendet. Det er Norsk Tipping og Norsk Kulturskoleråd som står bak stipendet som blir gitt til unge talenter innen kulturuttrykk som dans, musikk, skapende skriving, teater og visuell kunst. De ønsker gjennom stipendutdelingen å synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge, og at det skal være verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle mange unge kulturutøveres drømmer.

Tildelingen av stipendet holdt sted i Stadsbygd Samfunnshus torsdag 14. juni, som en del av Rissa Kulturskoles Sommerkonsert. Rissas ordfører Ove Vollan og Åste Selnæs Domaas fra kulturskolerådet var tilstede for å overrekke stipendet.

Kristian er opprinnelig fra Biri, men flyttet til Sørfjorden da han gikk i femte klasse. Talentet begynte å spille gitar for kun snaut tre år siden, men han har vært innom mange forskjellige instrumenter før det. Dette kan ha noe med at han kommer fra en musikalsk familie, hvor hans mor underviser i klassisk piano, og hans far spiller saxofon.