Den beskjedne dama var til stede på åpninga, men overlot ordet til Aina Regine Norset. Kunstneren er fra Trondheim, men flytta til Bjugn i 2003.

Norset stilte ut sine malerier tidligere og sier hun fikk reaksjoner på sin nonfigurative stil. Bergmann er i høyeste grad figurativ, og hun har også valgt å bruke en del kjente og kjære motiver.

Maleren har bestandig hatt lyst til å lage akvareller. Det første akvarellkurs tok hun hos Toril G. Oksvold ved Galleri Empati, og der har hun også deltatt på malerkvelder. Hun har også en del andre kurs som pastell ved Anne Wærnes og akrylmaling ved Sylvia Johansen. Hos Sissel Olsen har hun lært tegning og har tatt kurs i eggoljetempera  hos Toril G. Oksvold. Hos sistnevnte fikk hun også et kurs i grafikk. Hos Jolanta Vitkurti fra Latvia lærte hun portrettegning. Hos kunstneren Janis Spalvins fra Latvia var hun på akvarellkurs.

- Det er akvarell jeg liker best, sier Bergmann. Debutantutstillings si hadde Bergmann ved Galleri Empati i 2009. Ellers deltok hun i Ørland/Bjugn kunstforenings medlemsutstilling i Kulturbruket 2010 og juleutstillinga ved Galleri Empati og Galleri Hans i 2011.