INTET er overlatt til tilfeldighetene når Herdis står for den fineste skreddersøm!

I en alder av 85 år har Herdis Dahlø i Vallersund i Bjugn stått på med nål og tråd både seint og tidlig for at tvillingene Malin og Vår skal kunne trekke i det fineste antrekket av alle når de i helga konfirmeres i Jøssund kirke.

At Herdis Dahlø er en tradisjonsbærer av de sjeldne forstår vi når de som står henne nær forteller at hun til sammen har sydd om lag 80 folkedrakter!

Av disse er 40 kystdrakter. I tillegg har hun med presisjon og nette sting stått for flere Graffer- og Siljedrakter og ikke mindre enn 14 sørtrønderbunader. Det hører med til historien at Herdis sjøl fikk seg bunadsvest da hun var 21 år, men ikke fant seg råd til å sy resten av plaggene til sin egen bunad før i 1982.

Nå sier, ifølge familien, den iherdige sydamen i Vallersund at hun har sydd sine to siste bunader. Dessverre får Herdis Dahlø ikke være tilstede når tvillingene Vår og Malin konfirmeres, da hun i stedet skal i barnedåp til et oldebarn. Og med flere unge etterkommere, så får tiden vise om utsagnet om at hun har sydd sin siste bunad holder stikk. Uansett, hennes «merittliste» er unektelig imponerende!

FINSTAS FOR LIVET: «Gammeltante» Herdis Dahlø i Vallersund har lagt ned et stort arbeid for at tvillingene Malin (t.v.) og Vår skal kunne iføre seg det fineste av alle antrekk når de i helga konfirmeres i Jøssund kirke, nemlig en håndlaget bunad!