For det var nettopp det som skjedde. Han satt der med gitaren i hytta, sang og spilte for jaktkameratene, klar for ei ukes gutta på tur jakt. Karsken hadde allerede funnet veien til skrytegenet, og den ene jakthistorien mer oppsiktsvekkende enn den andre var servert. Deodorant og tannpuss var lagt igjen utomhus og snus dosene var i anledningen overdimensjonert. Gutta var i utgangspunktet så langt unna kvinnfolk det gikk an å komme, mentalt var det guttas kveld. Men så, trippende på høye hæler og med en trutmunn full av knallrød leppestift, banket en Priscilla Presley look a like på hyttedøra.

Facebook-hjelp

Kvikne-jenta Vibeke Grøtli Fossen var milevis borte fra sideligger, langløper og kaliber 12. Derimot var hun ikke ukjent med favorittvokalistens hobby.

- Jeg hadde lurkikket på Børges åpne Facebook-profil, og visste han skulle på rypejakt. Jeg skrev på fleip og flørt at han måtte komme til Kvikne, siden det var der alle rypene var, forteller hun smilende.  Børge var åpenbart i jakthumør, og besvarte henvendelsen. Om jakten var planlagt forblir en yrkeshemmelighet, men han skrev faktisk tilbake at han skulle til Kvikne den uka.  Vibeke svarte ikke mer på meldinga, rimelig overbevist om at Børges spøkefulle besvarelse ikke stakk så dypt. Der tok hun feil, for etter noen dager dukket det opp ei melding på innboksen hennes.

- Hei, du får komme bortom hytta vår da, så kan vi synge litt, så skrev han mobilnummeret sitt, men jeg svarte ikke på den heller, selv om jeg hadde fryktelig lyst, forteller hun.

Sjumilssteg

Hvem som var i mest jakthumør av de to røpes ikke, men rypa sirklet seg stadig nærmere jegeren. Det fikk briste eller bære, etter et par dager motet hun seg opp og bestemte seg for å finne fram til jakthytta. Å ta kontakt med vokalisten var et sjumilssteg, en handling Vibeke betegner som veldig ulikt henne. Med hjertebank godt over gjennomsnittet fikk hun lokalisert hvor de oppholdt seg, og banket på..

- Han kom ut for å treffe meg, i jaktklær, langhåra og skjegget. Jeg i stiletthæler, oversminka og skjørt. Ååååå, jeg kjenner kriblingan enda så gæli, sprudler hun.

- De andre ble målløse når det plutselig kom ei flott rype og besøkte fem skjeggete og fussete kailla, forteller Børge som glemmer å fortelle om egen begeistring. Du ble nå bra satt ut du og. Vi satt oppe og spilte og sang til lyse morgen, så det ble ikke mye jakt dagen etterpå nei, røper han.

EI RYPE på stiletthæler må være bra fangst, innrømmer Børge Rømma. Paret bor i dag Stadsbygda.