Flere aktører står bak Brannvernuka. Foruten lokale brannvesen og el-tilsyn, er Norsk brannvernforening, forsikringsselskapet If og Direktoratet for samfunnsikkerhet og beredskap med.

Konkurranser

Åpen dag-arrangementene som holdes over hele landet, skal demonstrere hvordan brannfolkene har det på jobb.

Man får lære mer om brann og brannvern og delta i konkurranser. For de yngste bli det naturlig nok stas å få prøvesitte i brannbilene.

Seks i Fosen

I regi av Fosen brann- og redningstjeneste IKS (FBRT) blir det arrangement på Brekstad i Ørland, i Roan sentrum og i Årnes i Åfjord.

– I Roan har vi allerede hatt arrangement i forbindelse med Torgdagen, hvilket også skjer denne gangen. Arrangementet var meget vellykket og resulterte blant annet i rekruttering av nye ansatte, sier Johan Uthus, brannsjef FBRT.

Arrangementet på Brekstrad blir ekstra stort.

– Alle blålysetater er tilstede og det vil bli deltagelse med blant annet redningshelikopter fra 330 skvadronen og Luftambulansen, Redningsselskapet, ambulanser, brannbiler og redningsbiler fra FBRT, Ørland hovedflystasjon samt politi vil stille. Det vil bli demonstrasjon med opphenting av personall fra sjø og redning i forbindelse med trafikkulykker, forteller Uthus.

Stjørna brannstasjon i Rissa kjører ellers arrangement i regi av Trøndelag brann- og redningstjeneste IKS, mens Fosens nordligste kommune, Osen, har et arrangement i regi av Brannvesenet Midt IKS.