- Vi synes det er et godt besøkstall, sier Ådne Røkkum, kultursjef i Bjugn kommune og daglig leder i Campus Fosen.

Røkkum forteller at han ved flere anledninger er blitt konfrontert med at hallen er bygget for noen få interesserte.

- Tallene viser at dette ikke stemmer. Hallen er et flerbruksanlegg, og den fungerer som det, sier han.

Har montert personteller

En personteller ble montert ved inngangsdøra til hallen i januar. Persontelleren registrer alle menneskene som går inn og ut via hoveddøra. I gjennomsnitt har telleren registrert rundt 15 000 passeringer hver måned. Forutsatt at alle som besøker hallen også går ut av døra igjen, gir det et besøk på 7500 personer i måneden.

For å ta et forbehold om at enkelte springer flere ganger ut av døra ved samme besøk, har man trukket fra 20 prosent av dette tallet. Det gir et besøk på cirka 6000 personer i måneden.

Topp i mars

Røkkum påpeker at antallet besøkende i måneden overstiger Bjugn kommunes befolkning på rundt 4700.

- Det forteller meg at mange i Bjugn besøker hallen mer enn en gang i uka, og så er selvfølgelig også en del ørlendinger som bruker hallen.

Persontelleren viser at mars har vært den travleste perioden for hallen i år. Da ble det avholdt veteran NM på skøyter samt vårcup og Fosenløpet. April ble også godt besøkt, og det skyldes trolig at Bjugn IL var med å legge en skiløype i hallen som ble hyppig brukt.

SE VIDEO: Her lages det skiløype i Fosenhallen

Potensiale for flere arrangementer

I perioden mai til august har det vært noe mindre aktivitet, men arrangementer som Motorama har bidratt til å gi en del besøkende utenom høysesongen.

- Det var i utgangspunktet en enkel hall som ble bygd for trening og aktiviteter, men den har også blitt en arrangementshall. Vi har et potensiale i å tenke flere arrangementer.

- Samtidig er det slik at hallen blir så mye brukt at vi må begynne å tenke på hvordan vi skal vedlikeholde den, sier Røkkum, og viser blant annet til at gulvene i varmestua begynner å bli slitt.

SE OGSÅ: Fosenhallen fylt med alskens kjøretøy