Gjølga i Bjugn har i flere år vært arena for et arrangement under Friluftslivets uke, og også i år er det klart for friluftsaktivitet for hele familien ved Gjølgavatnet, forklarer hun.

Mye aktivitet

-Det blir fiske, casting, natursti, bålmat , orientering, kajakkpadling, naturveiledning og veldig god stemning, lover hun.

Meningen er at man skal få tips til hvordan man kan lage bål, og ikke minst hva slags mat man kan lage på bålet. Arrangementet er et samarbeidsprosjekt mellom frivillige lag og organisasjoner, og andre som arbeider med tilrettelegging for friluftsliv.

- Målsettingen med dagen er en hyggelig familiedag, der organisasjoner som arbeider med friluftslivsrelaterte aktiviteter, skaper en ramme rundt arrangementet samtidig som de får vist frem hva de arbeider med, sier Karin.

Tradisjon

Friluftsdag ved Gjølgavatnet  6. september koordineres av Forum for Natur og Friluftsliv, Fosen Helse og Ørland våtmarkssenter med støtte fra Norsk Friluftsliv og Miljødirektoratet.

- Det er bonde og grunneier Vegard Rødsjø som gjør dette mulig. Det har vært arrangert tre år før og er nå en tradisjon. Friluftslivets uke bruker å være i denne tiden, og det er derfor satt tidlig på høsten, forklarer Størseth.