Ustillingen nærmer seg nå slutten, og har vært godt besøkt, sier Gunnhild Tettli ved Ørland Kultursenter.

Kunstneren i aksjon

- Sommerutstillingen åpnet den 25.juni. Nå er det den siste uka den er åpen, og den har vært veldig populær. På torsdag skal Sissel selv sitte her å tegne og male, slik at publikum kan komme og se henne i arbeid.

Tettli anslår at så mange som 500 har vært innom utstillingen.

- Jeg tipper det har vært 400-500 innom, og vi har faktisk solgt 60 bilder. Det tror jeg er rekord hos oss på en utstilling. Sissel er jo også utrolig produktiv, hun kommer stadig med nye bilder, sier hun.

- Tiltrekkes av tosidigheten

Det går mye i natur, dyr og fugler når Sissel lager sine kunstverk. Særlig fugler liker hun godt å lage, da tosidigheten ved dem tiltrekker henne.

- Fuglene har en symbolsk betydning, de har frihet men er samtidig sårbare. Uglene er kloke, men samtidig hensynsløse mordere. Jeg tiltrekkes av den tosidigheten, sier kunstneren.

Alle bildene gjenspeiler en kjærlighet for natur og miljø, forklarer hun.

- Alt jeg gjør har utspring i min grunnholdning til naturvern og miljø. Når det gjelder teknikker så gjør jeg alt mulig utenom oljemaleri. Det har jeg ikke temperament til, for meg blir det bare klæsj. Jeg har ikke tålmodighet til det og ødelegger bare om jeg skal forsøke å rette på noe, sier hun.

- Trenger ikke arbeidsro

I sine produktive perioder lager Sissel mange bilder. Blir hun ikke fornøyd, setter hun verket tilsides og finner kanskje tid til å gjøre om på det senere.

- Jeg ser på inspirasjon som ti prosent flaks og nitti prosent arbeid, sier hun.

Sissel forteller at hun gjerne kan lage bildene sine mens hun holder på med noe annet, så for henne passer det fint med publikum tilstede på torsdag.

- Jeg trenger ikke ro rundt meg når jeg jobber, jeg har gjerne med et lite ark med meg mens jeg for eksempel er på et møte. Jeg fungerer bedre sånn, og det blir lettere for meg å holde meg konsentrert når en del av hjernen får holde på med det, sier Sissel.