Sørdalsdagen arrangeres tradisjon tro hver første søndag i september. Den 6. september er det igjen klart for den populære grendadagen.

- Trofast mot grunnideen

- Sørdalsdagen har vært arrangert i 32 år, og er et av arrangementene i Åfjord som har holdt på i flest år, og som har vært trofast mot grunnideen, nemlig å servere gammeldags byggmelsgrøt, med mel malt på kveinna som står rett ovenfor gamle Sørdalen skole (nå Sørdalshuset), sier Sølvi Murvold i Sørdalen Grendaforening.

Kveinna ble i sin tid fraktet ned fra Bårdlia innenfor Storfjellet og satt opp i Sørdalen sist på 70-tallet. Kveinna er i drift på Sørdalsdagen og ellers på bestilling, opplyser Sølvi.

Variert underholdning

- Sørdalsdagen har utviklet seg i takt med tiden, og vi har hatt mye variert underholdning, alt fra «artigkailla» som Sveinung Kveli og Lornts Mørkved og en god del musikalske innslag gjennom årene. I 2012 hadde vi utstilling av dåpskjoler, som ble veldig populært. I år skal vi prøve oss på utstilling av kofter og strikkagensere, i tillegg til underholdning fra scenen med Åfjord Janitsjar og Lars Asle Larsen, sier Murvold.

Sørdalsdagen har bestandig hatt godt med besøk, på det meste har rundt 600 stykker vært innom. For å få til dagen er innbyggerne i Sørdalen i sving, alt er basert på dugnad, forklarer Sølvi.

Kulturprisvinner

- Det er trivelig å få til en slik dag, særlig når vi år etter år opplever at folk i alle aldersgrupper legger turen til Sørdalen. Vi bruker også å ha aktiviteter for de minste, og det skal vi ha i år også. Dagen er bestandig den første søndagen i september, i år faller det på 6. september og vi starter det hele med gudstjeneste før det blir salg av grøt, kaffe og kaker. I tillegg blir det stands med lokale aktører fra Sørdalen som selger produkter som honning, såpe, kremer og flatbrød. I år er jo også Sørdalen Grendaforening Åfjord kommunes kulturprisvinner, sier Murvold.