- Jeg var litt spent på akustikken i forhold til hva slags klang det var inne i hula, sier Risnes etter konserten sammen med Kyrre Havdal i Harbakhula i Åfjord. Etter vel gjennomført konsert er det bare smil og glede over "lokalet".

- Det var steikfint å spille der, med lang og fin klang, forteller Risnes, som også var imponert over en spesielle stemningen som oppsto når Harbakhula brukes som konsertlokale.

- Fantastisk opplevelse

Kultursjef Jan Ove Berdahl i Åfjord kommune forteller at omlag 140 tilhørere var på plass til helgas konsert. Samtidig forteller han at årets sommerkonsert i det helt spesielle "konsertlokalet" ble en fantastisk opplevelse for alle som deltok. Konserten med de to var forørvig den sjuende i rekken i Harbakhula.

Teknisk komplisert øvelse

- Artistene var også kjempeimponert, forteller Berdahl. Samtidig beskriver han det som en teknisk komplisert øvelse å arrangere en konsert som krever strøm inne i Harbakhula.

Løsningen er å bruke et strømaggregat, men for å unngå støy fra aggregatet under konserten må det plasseres på god avstand.

Lang, lang ledning

- Vi brukte vel mellom 350 og 400 meter skjøteledning fra aggregatet og fram til hula, forteller kultursjefen.

- Har du allerede tanker om hvem du ønsker til neste års konsert?

- Nei, men kanske det blir noe akustisk, avslutter Berdahl.

Rekken med konserter som har vært arrangert i Harbakhula har også ført til at flere artister har fått sansen for å spille i de unike omgivelsene.

Harbakhula er naturens egen konsertsal, og gir en spesiell opplvelse for både artister og publikum. Foto: Ole Andreas Vekve