Diesel Dahls TinDrum kom med gode venner til Steinbruddfestivalen i Ørland. Og skapte skikkelig feststemning for mellom 600 og 700 unge og voksne som startet sommernatta i steinbruddet på Lerbern.

- Tar av mæ solbrillan

- Når æ tar av mæ solbrillan ser æ at det e mange pene unge dama her i kveld. Æ glær mæ te nachspielet, sa Kids-legenden Dag Ingebrigtsen (56), som er en av Tindrums og Diesel Dahls (56) aller beste venner.

Ex Europe-gitarist

En annen god venn er gitarist Kee Marcello, eller Kjell Hilding Lövbom som var døpenavnet til 55-åringen som vokste opp i den nordsvenske byen Umeå med en drøm om å bli rockestjerne. Drømmen ble oppfylt, og Kee Marcello er for mange kjent etter årene som gitarist i Europe. I Ørland lovte svenske Marcello forøvrig høyt og tydelig at Rosenborg er det eneste fotballaget han heier på!

Allsang i sommernatta

Med de celebre gjestene bød TinDrum på et sett bestående av kjente låter både fra egen produksjon og gjestenes repertoar, mange med høy allsangfaktor. I ei varm sommernatt tok publikum mer enn gjerne imot invitasjonene til å synge med foran scenen. Ingen bør bli forbauset om Ingebrigtsens utsagn om nachspiel gikk i oppfyllelse, langt fra alle var klare for å avslutte festen da Tindrum gikk av scenen og lysene slokket i steinbruddet.

STEMNING på Steinbruddfestivalen når Dag Ingebrigtsen, vokalist Miriam LaBreche og ex Europe-gitarist Kee Marcello byr på Kids-balladen "Vil du værra med mæ hjæm i natt". Foto: Skjalg Ledang
Morten Diesel Dahl er igjen aktuell med TinDrum, 28 år etter at han startet bandet. Foto: Skjalg Ledang