Etter fjorårets prøveprosjekt og suksess ble det vanskelig å ikke gjenta dette i år. «fasilitetene» i Steinbruddet er perfekt for et slikt arrangement, forklarer Hallvard Mjøen.

- Magisk

- Steinbruddet som en fantastisk opplyst kulisse bak scenen, en stor flott asfaltert plass der publikum er, mens artisten står på scenen og ser utover hele Ørlandet med havet som ramme rundt dette bildet. DDE kalte det magisk i fjor og med det været som er meldt til helgen blir det nok magisk igjen, sier Mjøen.

På årets program står flere gode gamle 80 og 90 talls stjerner. Kee Marcello fra Europe skal fremføre det beste fra Europe, mens Dag Ingebrigtsen skal fremføre det beste av seg selv, TNT og The Kids. Tindrum med Diesel Dahl skal også spille, så dette lover godt for de rockeinteresserte.

Lokal vinkling

- I tillegg til dette har vi litt lokal vinkling i artist galleriet. J Walkers med Morten Edvardsen i spissen skal spille et lite sett. Dette er et The Rainmakers tribute band som har en tett relasjon med artisten de spiller musikken av. Så har vi "jaget" The Husbands ut fra kulturhuset og opp på festivalscenen. Der har de med seg Astrid Mjøen som vokalist og det skal fremføres låter som er en god del røffere i kanten enn det vi er vant til å høre fra denne gjengen ellers, informerer Mjøen.

I år er det 18-års grense på festivalen. Dette fordi det i fjor kom bare en håndfull gjester som var under 18.

- Når vi har denne aldersgrensen sparer vi oss for mye arbeid i forhold til avstenging av de stedene det er alkoholservering. Vi har også med oss en lokal pizzabaker slik at alle behov for mat og drikke er godt ivaretatt.

- Folkefest

Det å ha slike store arrangementer er ressurskrevende og man er derfor avhengig av godt besøk for at Steinbruddfestivalen skal kunne arrangeres en tredje gang, forklarer Hallvard.

- En godt besøkt festival i år er et sterkt signal fra publikum til oss som står bak. Med det været som er meldt i helgen så bør dette bli en folkefest.  Det er bare å ønske alle velkommen, sier Mjøen.