Første etappe var i Stadsbygd på museet Kystens Arv. En entusiastisk guide, Bernt Brevik, orienterte og viste de besøkende gammel båtbyggeskikk.

Rissa

– Det er fortsatt stor aktivitet på museet med imponerende båtbygging etter gammel byggeskikk, sier Marit Hammer Pedersen i Skaun Seniordans.

Neste stopp på turen ble Rein kirke. Forfatteren Johan Bojer tok initiativet til oppbygging av kirka og han stilte midler til disposisjon. Bojer viste sin kjærlighet til kvinnene som sto han nærmest og kalte kirkeklokkene for Ellen etter kona og Randi etter fostermor.

Ørland

Siden var det stopp i Grandefjæra for fuglekikking. Grandefjæra er et naturreservat, et langgrunt område hvor mange fugleslag kan oppleves. Ragnar Jenssen var guide på denne delen av besøket.

– Ørland Kysthotell tok godt imot og serverte raust. Danserne fikk selvsagt også anledning til å danse. Noen dansere fra Brekstad Seniordans kom og vi dansa sammen ei god økt. Veldig hyggelig ettermiddag, føler Marit Hammer Pedersen.

Bjugn

Neste dag gikk turen til Bjugn og Lysøysund.

– Vi fikk se mange vakre grender og tettsteder underveis. På Lysøya ble vi ønska velkommen til dansetreff av Bjugn Gladdans og Lysøysund Seniordans i et trivelig forsamlingshus. Mange forskjellige danser ble gjennomført i god stil.  Vertene kunne friste med flotte smørbrød og kaffe. Det var bare blide fjes å se. Heimturen gikk med ferja Brekstad – Valset . På siste etappe orienterte vår guide og danser Helga Røhme om Bårdshaug Herregård og Thams familien. Vi avslutta med kaffestund på herregården. Buss og sjåfør fra Orklareiser medførte en absolutt vellykket tur, beretter Marit Hammer Pedersen.