Når våren kommer brister knoppene og blir til fargerike og vakre blomster. Dette kunne være en beskrivelse av tilstanden i Åfjord Kulturskole om dagen, forklarer rektor ved skolen, Tormod Gjersvold.

-Etter et år med mye øving skjult inne på bomberom og undervisningsrom har elevene den siste tiden stått frem i lyset og blomstret.

Siden vi arrangerte et rekordstort UKM i midten av mars har kulturskolen arrangert pianokonsert med tilhørende kunstutstilling og egenprodusert danseforestilling, sier han.

Avslutningsutstilling

I tillegg har kulturskolen deltatt på utallige lokale arrangement rundt om i kommunen, informerer Gjersvold.

- Snart skal de aller minste i ilden med sin egen halvtimes forestilling, og i juni er det klart for den storstilte og årlige avslutningsutstillingen for visuelle kunstfag.

Førstkommende torsdag håper kulturskolen at det blir stinn brakke i kulturstua på Åset skole:

- Da skal musikk og teaterelevene vise sitt talent, sitt mot og sin spilleglede i Åfjord Kulturskoles Vårkonsert. Det blir pop og rock perler på løpende bånd og teaterelevene vil vise frem den egenlagde teaterforestillingen «postkort fra Paris».

Samler inn til gode formål

I Åfjord Kulturskole erkjenner man at man er utrolig privilegert som har en Kulturskole, et sted der unge kan lære å uttrykke seg gjennom kunst og et ressurssenter som bidrar positivt inn i lokalmiljøet med kulturelle opplevelser, forklarer Tormod.

-Det er mange steder på kloden det ikke er slik. Derfor har Åfjord Kulturskole ofte brukt sine arrangement til å samle inn penger til gode formål heller enn å tjene penger. Så også denne gang, sier han.

Vårkonserten er gratis for alle, men Røde Kors vil være tilstede med bøsser for å samle inn til trengende etter jordskjelv katastrofen i Nepal.

- Så man må for all del ikke legge igjen pengeboka hjemme, men heller fylle på med kontanter før man kommer, sier Gjersvold.