Sammen med 36 sjetteklassinger ved Stadsbygd skole bygget de en sjusteinsovn som de lagde mat i.

Sunt og godt

- Det startet med et oppdrag fra kommunen, de ville at vi skulle hjelpe dem å ordne en dag for voksne og barn. Vi foreslo at vi kunne ta for oss bålmåt, og ville vise at det finnes så mye mer enn bare pølser, forklarer Vangen.

- Vi bakte surdeigsbrød, lagde kalvegryte med kalv fra Reins Kloster, kryddersmørfylt kålrot som vi tilberedte i kokegropa vi lagde, og plankefisk med pesto av skvalderkål løpestikke, sier Bjørn Erik.

- Verdens beste jobb

Det ble en flott dag ved Museet Kystens Arv, synes kokken.

- Ungene synes det var en skikkelig stor dag, det var artig både for ungene og for oss. De leika og hadde det gøy, og lagde sin egen mat i tillegg til omtrent femti stykker til fra kommunen som fikk samme meny.

Tilbakemeldingen fra lærerne var klar, de ønsket at vi skal fortsette med dette, informerer Vangen.

- Vi vil selvsagt være med på det, det er så flott å få jobbe med ungene og lære dem å lage sunn og god mat. Jeg er så takknemlig over å ha verdens beste jobb, sier Vangen.