Bygdadagene på Austrått gård er en årlig hendelse, som i fjor trakk over 2000 besøkende. Arrangørene har nå tatt noen grep for å utvikle dagene ytterligere, og tilbakemeldinger fra publikum og samarbeidspartnere har ført til at Bygdadagene er flyttet til 30. og 31. mai.

- Vi har en målsetting om å få dette til å bli stort. Fra en småskalaprodusentsak ønsker vi å utvide det til i tillegg å bli litt storskala, sier Tore Sem, leder for Bygdadagene.

Noe for hele familien

Arrangementet legger stor vekt på å trekke hele familien til Austrått, forklarer Sem.

- Det er noe vi legger stor vekt på, det skal ikke være noe bare for far eller mor, men for alle. Ungene kan hoppe i høyet og prøve seg på ponniridning, det skal være noe som passer for hele familien. Til og med ungene fra gårdene får store øyne når de ser dyr, det er kanskje å sette det litt på spissen, men vi tror ungene har godt av nærkontakt med dyr, sier han.

I år er det rekordstort antall utstillere, og mye av årsaken bak det kan være at arrangementet nå er flyttet fra månedsskiftet august/september til slutten av mai, tror Sem.

- For utstillere og produsenter har nok det hatt litt å si. I år har vi flere utstillere som tidligere ikke har vært med. Mange produsenter har nå ferske lagre etter vinterens produksjon, og da det passer det bra at arrangementet er flyttet.

Tidligere avholdt på våren

Selv om flytting av Bygdadagene betyr at det blir mindre av enkelte varer, tror Sem at det kan bli aktuelt å fortsette å arrangere dem i mai.

- Det vil jo bety at det ikke blir ferske grønnsaker slik det pleier å være på høsten, men vi får se på gjennomføringen hvordan det slår ut. I startfasen var Bygdadagene avholdt på våren, hvorfor det i den siste tida har vært på høsten er en historie jeg ikke har noe forhold til, sier han.

Hvis det viser seg at det går bra å legge Bygdadagene til våren, så vil man etter hvert kunne bli vant til at det skal holdes da, informerer Sem. Nå håper han at mange vil ta turen til Austrått neste helg og se hva Bygdadagene har å by på.

- Været er jo ofte en avgjørende faktor, men om man ser på langtidsvarselet så ser det ut til at det skal bli bra vær. Vi ønsker velkommen til store og små, sier Sem.