Telenor anslår at 7 av 10 nordmenn har brukte mobiltelefoner liggende i roteskuff, noe som utgjør over 10 millioner brukte telefoner. Telenor vil gi idrettslag 30 kroner per innsamlede telefon, noe som til sammen utgjør 300 millioner kroner i potensielle inntekter for idretten.

God respons

-Det er viktig å være med på et slikt miljøtiltak, sier leder i buegruppa, Linn Rosø.

Hun opplyser at responsen så langt har vært god.

-Folk synes det er et godt formål. Vi kjøper og kaster og ofte er det fullt brukbart eller i hvert fall i den stand at det kan repareres. Er det slik at noen da vil bruke det etterpå er jo det fantastisk, sier Rosø.

-Telenor vil reparere de telefonene som det går an å reparere og sende til andre markeder, slik at de blir brukt igjen. Et flott tiltak, sier Rosø.

Spesialdesignet innsamlingspose

Buegruppa har akkurat startet med innsamlingen, og har så langt fått inn ti mobiltelfoner. De har også fått høre at det er ei dame som vil donere ti brukte telefoner hun har liggende hjemme hos seg, opplyser Linn.

-Plutselig står vi på døra di. Vi kommer med en tydelig merket  og spesialdesignet pose for innsamling av mobiler slik at du kan være trygg på at din mobil blir håndtert på en forsvarlig måte. Det er også mulig å levere brukte telefoner på Frivilligsentralen, sier hun.