Det var i forbindelse med en innsamlingskonsert for Amadia International at Rissa kulturskoles dansegruppe var i Oslo for å opptre. Danserne tok utfordringen på strak arm, forteller grunnlegger av hjelpeorganisasjonen Amadia International, Tina Marie Asphaug til fosna-folket.

- De danset blant flere kjente artister og dansere, jeg er veldig glad for at de fikk den muligheten, sier Asphaug.

Stolt av danserne

Asphaug sier hun er stolt over alle danserne som deltok.

- Ane Bakken og Solveig Rennan hadde selv bakt kaker som de solgte på den lokale dagligvaren for å få økonomisk bistand til turen, ellers betalte jentene alt selv, forklarer hun.

Amadia International så dagens lys i 2011, i form av et lite strikkeprosjekt som Tina startet alene. Deretter dannet hun et engasjert team spredt over hele Norge, og i dag er Amadia blitt en stor bistandsorganisasjon med flere internasjonale og nasjonale team og aktive programmer.

Konserten 10. april var for å holde en innsamling og spre fokus om arbeidet Amadia driver med, opplyser Tina.

- Vi driver størst i Uganda og Ukraina, hvor vi i Uganda driver en skole, et barnesenter og aktivt forebyggende arbeid mot seksuelle overgrep. Alle artister, kunstnere og dansere som deltok på konserten stilte opp helt gratis for å støtte Amadias arbeid. På grunn av suksessen med denne konserten er vi i planleggingsfasen av en ny innsamlingskonsert i mars 2016 i Trondheim, sier hun.

Konserten hadde ulike innslag av dans, musikk, stand up og en egen barneforestilling i forkant.

- Utrolig fin stemning og et bredt publikum, sier Tina om konserten.

Markerer «Dansens dager»

Torsdag 30. april skal kulturskolen også gjøre et lite stunt i Rissa i forbindelse med Dansens dager som feires 29. april til 2. mai, forteller Asphaug.

- De skal opptre med en «flash mob» på omtrent fem minutter i Rissa sentrum. Det blir dansere fra Beatkompaniet, voksenklassen, nivå 2 hiphop og 4.- 6. klasse, sier hun.