Hestmo forteller om enorm Facebook- aktivitet den siste tiden, og at han har mottatt mange tekstmeldinger fra håpefulle kvinner som håper på å gå utenom tv- programmet.

Vil gå «utenom tv»

- Jeg har fått mange tekstmeldinger fra kvinnfolk som er interessert i å gå forbi tv, jeg har måttet henvist dem til å ta kontakt via brev, sier Hans Petter.

Seks bønder skal bli til fire etter at det blir avslørt hvor mange frierbrev som har kommet inn. Foreløpig aner ikke Hans Petter noe om antall brev som har kommet inn.

- Presentasjonsfilmen skal sendes i mai, og først i juni får vi vite hvem som er med videre, sier Hestmo.

Han innrømmer at han har blandede følelser når det gjelder ventetiden, men håper at han er blant de fire som til høsten blir å se på tv-skjermen.

- Det er litt «creepy» å gå i uvisshet så lenge. Plutselig dukker det opp noe som gjør at jeg blir litt i tvil om det å melde seg på var det riktige. Jeg har litt blandede følelser, men det er et spennende konsept å være med på, sier han.

Lest denne saken? Fosning blant årets «Jakten på kjærligheten»-bønder

Responsen han har fått så langt vært utelukkende positiv, og Hans Petter oppfordrer interesserte damer til å skrive til ham.

- Det har vært bare positive tilbakemeldinger. Folk jeg har truffet forteller at de håper jeg blir med videre så de har noe å glede seg til på skjermen, det er jo artig at folk ser mulighetene i det, sier Hans Petter.

Tidligere har han ikke hatt en egen Facebook-konto, men det har hunden hans, Sasha. Nå har Hans Petter sett seg nødt til å opprette en egen konto, i tillegg til en egen side kalt «Jakten-Hans, Jakten på kjærligheten 2015».

- Det har vært stor respons på Facebook, og jeg har fått mange følgere. Bare på det første døgnet kom det over 400 følgere, sier Hans Petter.

Øl og kirkeorgel

Han håper at hans originale personlighet og fremtreden skal gjøre at han blir valgt ut til å være med videre i «Jakten på kjærligheten».

Og original kan man trygt kalle Hans Petter. Under «Osenhælja» i 2011 var Hestmo en av de som sto bak ideen om å selge øl til inntekt for nytt kirkeorgel. Stuntet måtte tåle litt negativ kritikk, men Hans Petter synes selv at det er viktig å tenke litt utenfor boksen.

- Det med å selge øl til inntekt for nytt kirkeorgel falt ikke i god jord hos alle. Det er viktig å tørre å tenke litt utenfor boksen, og å være seg selv. Altfor mange prøver for hardt å være likedan som alle de andre. Jeg liker å skille meg ut litt, sier Hans Petter.

Nå håper han at han gjennom «Jakten på kjærligheten» vil treffe den riktige og at det oppstår god kjemi.

- Jeg håper jo at det rette brevet kommer, det er det som er det viktigste. Når jeg får brevene vil jeg først gå gjennom dem uten å se på bildet. Jeg vil se hvem som bryr seg, uten at bildet skal avgjøre. Det er fort gjort å la seg lure av et bilde, forklarer Hans Petter.

Hans Petter er ikke så nøye på om den utkårede har de samme interessene som ham selv.

- Kjemien er det viktigste. Stemmer ikke den så blir det vanskelig uansett. Felles interesser kan det jo hende man får etter hvert, interessene endrer seg jo ut i fra hva man opplever og hvem man opplever det med, sier han.

Har trua på sauehold

Akkurat nå er Hans Petter glad for at han har nok å henge fingrene i på gården, slik at han slipper å tenke så mye på antall frierbrev.

- Jeg er heldigvis midt inne i en travel tid med lamming akkurat nå. Det blir en spennende tid, sier Jakten- bonden.

I tillegg til lammingen er det også full fart med kalving, opplyser Hans Petter. Kalvingen er omtrent halvveis, mens lammingen bare så vidt har startet.

Det er 150 sau som skal lamme, så jeg venter 330 lam. Jeg har mange forskjellige raser, så det er mye snedige vesen som kommer, forklarer Hans Petter. Han er svært optimistisk til sauenæringen, og forteller at han vurderer å satse stort på sauefjøs.

- Jeg har trua på sauehold, det er jo i medvind for tida. Økt lønnsomhet gjør at flere responderer på den positive trenden med sauehold, forklarer Hestmo.

Selv eier han et industribygg som kan omgjøres til sauefjøs dersom byråkratiet tillater det. Det kan også bli en potensiell arbeidsplass for den utkårede dersom den riktige skulle dukke opp:

- Jeg eier et industribygg på 900 kvadratmeter som kan omdisponeres og gjøres om til plass for noen hundre sauer, så muligheten er der. Kanskje kan det også være en mulighet for en arbeidsplass for ei fremtidig matmor, sier Hans Petter.