De er to av seks kunstnere som for tiden stiller ut sine verker på Mølla kjøpesenter i Bjugn.

Flere av kunstnerne er innflyttere fra Russland, Nederland og Bulgaria. Kunstnerne stiller ut glassmalerier, blyanttegninger og fotografier.

Aljona Humstad er initiativtaker bak utstillingen.

- Jeg har forsøkt å få stilt ut flere steder uten å lykkes, og ble veldig glad da vi fikk lov til å stille ut her, sier hun.

Utstillingen varer til i alle fall 1. mai.

Gjestebok

Kunstnerne har bedt om tilbakemelding fra publikum. De har laget tilbakemeldingsskjemaer, og har også lagt ut en gjestebok. Over 200 har svart.

- Prosjektet er blitt veldig godt mottatt av besøkende på senteret, sier Aljona.

Nå ønsker de å bruke tilbakemeldingene fra publikum til å etablere et permanent galleri i Bjugn.

- Ørland har flere gallerier. Vi har ingen. Et galleri ville vært fantastisk for Bjugn. Det er en veldig fin måte å møte folk på, sier Aljona, som synes at kommunen bør være med på legge til rette for et galleri.

- Hvis kommunen hjelper oss med å åpne et galleri hadde det vært utrolig bra. Vi har alt utenom plass, sier Aljona.

- Har ikke råd

Kultursjef i Bjugn kommune, Ådne Røkkum, sier at kommunen ikke har råd til å etablere et galleri i kommunal regi, men sier at de gjerne er med og støtter etableringen av et privat galleri.

- Vi har ikke anledning til å drive et galleri på samme måte som i Ørland hvor de får statlig støtte gjennom Hannah Ryggen-museet, men vi har flere utstillingsplasser i Bjugn, påpeker Røkkum.

- Vi har en fast utstilling på biblioteket, og Bjugn og Ørland kunstforeningen har en fast utstilling på Mølnargården hver sommer, legger han til.

Følg Fosna-Folket på Instagram og Facebook.