Det er 24 barn og seks voksne på scenen. Barna går i kulturskolen på dans, sang eller drama. Det er to som spiller Annie, som har hver sin forestilling.

Forestillingene settes opp torsdag 23. og fredag 24. april.

Både trist og fint

En av dem som spiller Annie er Solveig Anine Rønne Bäckmark. Hun går på dans og sang, men har aldri vært med på teater før. Målet hennes er å bli sanger.

- Mange ser på, og da kan jeg vise hva jeg er god på, forteller Solveig Anine.

Om stykket sier Solveig Anine at det er et morsomt stykke som er bra regissert, og man kan både gråte og le. Favorittscenen hennes er når hun sitter på barnehjemmet og synger til en jente. Da går hun fram og synger, og det er både trist og fint.

- Morsomt å synge og danse

Martin Solli og Kristine Sollie er to av dem som er med på skuespillet. For dem er det å gå i kulturskolen viktig for fremtiden.

Martin sier at han har tenkt å bli skuespiller, og derfor er det fint å øve i kulturskolen. I stykket er det mye sang og dans, og det liker han. Kristine skal også bruke det hun lærer, for hun skal bli ballettdanser på operaen i Oslo.

Jobbe med hobby

Produsent for stykket er Gunnhild Tettli. Hun gikk selv i kulturskolen med el-orgel som instrument. I tillegg til å være produsent er hun lærer på drama og teater.

- De som er lærere i kulturskolen jobber med hobbyen sin. Vi jobber med prosjekter, og får treffe masse fine og kreative barn, sier Tettli.

Tettli husker den første gangen hun sto på scenen. Det var på skolen, og de framførte et stykke om Askeladden. Hun sier at hun ikke var spesielt nervøs, hun tenkte mer på at hun ikke fikk være prinsesse, men måtte være kongen.

«Annie»

Stykket «Annie» handler om en jente med samme navn som bor på barnehjem. Annie rømmer fra barnehjemmet. Hun får bo hos en rik mann som etter hvert blir veldig glad i Annie, og vil adoptere henne. «Annie» er en familieforestilling.

Gunnhild Tettli forteller at de valgte dette stykket fordi de hadde sett filmen, og fikk så lyst til å sette opp stykket. Det er også fordi det er mange jenter i kulturskolen, og fordi det er mye musikk i stykket.

Følg Fosna-Folket på Instagram og Facebook.