Tirsdag er det Aud Lilleengen som åpner årets historieuke i Ørland. Det gjør billedkunstneren med å fortelle fra sin egen bok ”Små gryter har også ører”. Torsdag er det musikk fra perioden 1790 til 1850 som står på reportoaret når gitarduoen Sapere Aude ankommer Ørland.

Amper tilbake til Ørland

Dagen etter, fredag, så kommer en tidligere ørlending på visitt. Svenske Emilia Amper nyter stjernestatus i hjemlandet for sitt spill på nøkkelharpe. Hun ble kåret til Artist of the Year på Folk og World Music Awards i 2013, og er regjerende verdensmester på nøkkelharpe.Nå er hun klar for konsert i kommunen hun bodde i for en del år siden.

- Emilia har med seg fem strykere fra TrondheimSolistene og to perkusjonister, forteller Arve Width ved Ørland kultursenter.

Vandringer ved Austrått

Tidligere samme dag blir det anledning til å få historisk kunnskap kombinert med en strekk på beina. Historiker Daniel Johansen inviterer til vandring fra Austråttborgen, mens journalist og tidligere leder i Norsk-Jugoslavisk samband, Arnt Tore Andersen, inviterer til en krigshistorisk vandring fra Serberstøtta til Austrått Fort.

- Med unntak av konserten med Emilia Amper, så er alle arrangementene gratis for publikum, forteller Width foran Historieuka 2015.

HISTORIEFORTELLERE: Aud Lilleengen og Arnt Tore Andersen er to av de lokale bidragsyterne under Historieuka 2015.