Datoen er i dag 1. april, og da er det som kjent lov til å forsøke å lure andre.

Fruktbarhetsguden Frøy

Historiker Daniel Johansen kommenterte funnet på Austrått blant annet slik:

«Dette er ganske sikkert en skulptur av fruktbarhetsguden Frøy, som vi i mange sammenhenger ser presentert som en mannlig skikkelse med en overdimensjonert erigert penis. Trolig er den brukt i forbindelse med ofringer. Da var det vanlig at man smurte penis inn med hesteblod. Hvem vet, kanskje har Jarnskjegge smurt inn denne med blod.»

Amubulerende rådhus

Mange andre har i dag vært ute etter å lure andre. På Bjugn kommune sin hjemmeside kunne en lese om et kreativt forslag rundt kommunesammenslåing:

«... Rådmennene foreslår nå følgende hovedløsning, som like over påske skal tas opp til drøfting i Fosen regionråd:

1.Det bygges bro mellom Tiltrem i Bjugn og Selnes i Åfjord. Broen binder sammen den nye kommunen på kysten.

2. Broen vil bestå av to brospenn, som møtes på Straumsholmen, en ca. 20 dekar stor holme som ligger omtrent midt på kommunegrensa mellom Bjugn og Åfjord. Der skal det bygges et nytt rådhus for den nye kystkommunen, som skal huse rådmann, ordfører og administrative funksjoner. Rådhuset skal være et landemerke som kan ses fra langt hold.

3. Et viktig element i totalløsningen er et ambulerende rådhus, i form av en yacht eller hurtiggående båt som skal gå innom ulike havner i den nye kommunen: Brekstad, Storfosna, Dybfest, Lysøysund, Linesøy, Stokkøy, Sydskjør, Bessaker etc. Denne vil ha faste ukentlige liggetider langs kysten – lengre tid ved større steder og mindre tid på mindre steder. Ordfører, rådmann og utvalgte saksbehandlere vil være med på båten.

4. På grunn av dette opplegget vil det være nødvendig å ha fire sett av ordførere og rådmenn, slik at en ordfører og en rådmann alltid er med på båten. Det blir altså en vaktordning, med en uke på båten, to uker på Straumsholmen, og en uke av ...»

Noen tidligere aprilsnarrer fra Fosna-Folket er:

* Fosenbedrifter hevder satsbåren varme skal revolusjonere boligoppvarmingen* Søker etter Skrik-bilde* Gaupe ruslet rundt i sentrum* James Bond-innspilling i Fosen* Gjeninnfører hundeskatt* Tvinges til sidemål