9. april er det klart for Riksteatrets barnevennlige tolkning av Ibsens navlebeskuende Peer Gynt i Bjugn Kulturhus.

- En del av språket vårt

Peer, du lyver! er en ny forestilling for barn fritt etter Henrik Ibsens «Peer Gynt», og med Edvard Griegs musikk i ny beat. Med et ungt og musikals ensemble, er musikken og dansen en sentral del av forestillingen.

- Det er aldri for tidlig å introdusere Peer Gynt for barn og ungdom. Peer Gynt er et av de få teaterstykkene som har blitt en del av språket vårt, av forståelsen av hvem vi er og hvordan vi ser på oss selv som nordmenn, sier teatersjef Ellen Horn. Horn anbefaler Peer, du lyver for foreldre, besteforeldre eller lærere som har lyst til å ta med seg barn i teatret.

Steking av pinnebrød

Riksteatret har lagd en historie om en liten gutt med store drømmer. Han ønsker seg en venn, men blir stengt ute av de andre barna i klassen. På jakt etter sannheten om hvem han er, finner han en venn som blir livsviktig for ham.

- Jeg ønsker å fortelle en historie med en håpefull slutt som oppfordrer barn til å våge å følge sine drømmer og tro på seg selv, sier regissør Jakob Höglund.

I samarbeid med Den norske Turistforening inviterer Riksteatret til steking av pinnebrød på bålpanne utenfor kulturhuset før forestillingen starter.