Å leke James Bond en hel skoledag, eller å be om sextips fra moren til en medruss er to av i alt 247 knuter som russestyret ved Fosen videregående skole har kommet opp med i år.

-Det er veldig mange russeknuter, så vi skal ha nok å finne på, konstaterer russepresident Agnete Leiseth.

Militærfarget tøybit

Russeknutene er inndelt i forskjellige kategorier. Noen er ment å utføres på skolen, andre involverer store mengder mat og drikke.

Spiser man tre rå egg i kantina i løpet av et friminutt kvalifiserer det til en bit av en eggekartong i russelua.

- Hvis noen ønsker å spise rå egg, så vær så god. Det er sikkert ikke så behagelig, sier Leiseth, som ikke tviler på hun skal ta den knuten.

- Det er opp til hver enkelt hvilke knuter de ønsker å gjennomføre. Russeknutene er laget for å være morsomme, sier hun.

Mange av knutene går igjen fra år til år. En av dem som har forsvunnet er imidlertid «Fire pils og en pizza»-knuten. Den innebærte at russen måtte drikke fire 0,33 litere med øl og en pizza i løpet av låta til Åge Aleksandersen.

- Det blir mye alkohol på kort tid, og vi ønsker ikke at folk skal skade seg, sier russepresidenten.

- Vi har også lagt til noen lagt til «snille» knuter. Hvis du er edru og sjåfør under hele russetiden får du en knute for det.

Hjalp Kreftforeningen

En vinkork i lua betyr at man har drukket en flaske vin på tyve minutter, mens en militærfarget tøybit tilsier at man har blottet seg for en vakt ved Ørland hovedflystasjon.

En skal ikke se bort fra at man går guide på båtturen inn til Trondheim i løpet av russetiden heller.

- Vi skal ha møte med rektor og politi, og få godkjenning av knutene, sier Leiseth.

Andre knuter er allerede gjennomført.

- Vi har allerede gått med bøsser for å samle inn penger til Kreftforeningen. Vi ble spurt om å bidra, og det hadde vi selvfølgelig lyst til. De aller fleste var med på aksjonen, forteller Leiseth.

Kan dyppes i sølv og gulv

Dersom en russ gjennomfører 90 knuter i løpet av russetiden dyppes dusken i sølvmaling. Det dobbelte gir en gulldusk.

- Jeg har aldri hørt om en konkret person som har klart så mange knuter. Kanskje blir det første gangen i år.

Startskuddet for årets russefeiring er 25. april. Da begynner avgangselevene å gå med russeklær, og feirer at årets russetid er i gang.

- Programmet er ikke helt spikret, men dåpen er satt til 1. mai, og så håper vi på tur til Lerkendal den 16. mai. Vi satser på at det blir en artig russetid, sier russepresident Agnete Leiseth.

Følg Fosna-Folket på Instagram eller Facebook.