Hans Petter Hestmo (41) fra Steinsdalen i Osen er en av seks «Jakten på kjærligheten»-bønder. Fire av bøndene blir med videre etter at programleder Katarina Flatland har avslørt hvor mange frierbrev deltakerne har fått. Hestmo håper at hans originale vesen frister mange friere til å sende ham et brev, slik at han blir med videre i TV 2-programmet.

– Det å få være med på dette er en enestående mulighet til å finne seg et kvinnfolk. Det er klart at når man bor i distriktene, så er ikke det å gå ut i nabolaget og finne noen det enkleste, sier Hestmo til Fosna-Folket.

– Kjemien er det viktigste

Hans Petter er en humoristisk og fargerik bonde med mange jern i ilden. Han eier tre gårder som grenser mot hverandre, og har i dag cirka 150 sauer og noen ammekyr. I tillegg har Hans Petter et eget begravelsesbyrå. Han er også aktiv i lokalpolitikken (Bygdalista), og er nå leder i kontrollutvalget. Lidenskapene hans er jakt og fotballklubben Liverpool, skriver TV 2 på sin nettside.

Til tross for mange interesser, er det på ingen måte et krav at frierne deler de samme lidenskapene.

– Jeg liker å være på fjellet. Om jeg finner noen som ikke vil være med, så må man ha respekt for det og. Det er viktig å respektere folk som de er. Så lenge kjemien er der, så er det det viktigste. Sunne interesser er viktig, men det er ikke et must at vi har de samme interessene, mener Hestmo.

Liverpool-supporter

Men dersom en av frierne skulle vise seg å være Liverpool-supporter, er ikke det noe som trekker ned.

– Det er klart en bonus. Det er det ikke noe tvil om, sier Hestmo, og forteller at han av og til drar på fotballturer til Liverpool med kompiser.

– Får nydama bli med, eller er turene kun forbeholdt gutta?

– Ja, det er høyaktuelt å ta med henne.

Glad i barn

Hestmo har ingen barn, og sier at han har et avslappet forhold til å få barn.

– Blir det, så blir det. Blir det ikke, så blir det ikke, sier Hestmo og legger til:

– Men jeg er glad i unger. Heldigvis bor ungene til broren min 100 meter unna.

Hans seks år gamle nevø, som han har et nært forhold til, vil trolig få være med på å avgjøre utfallet dersom frierne kommer til gården.

– At han godkjenner kvinnfolket blir viktig. Der får du sannheten. Synes han ikke det er bra, så må man høre på det til en viss grad, ler Hestmo.

Også hundene Sasha og Xena vil ifølge Hestmo kreve sitt.

– Det er mange som skal være med å avgjøre, men jeg har siste ord uansett, sier han.

Hunden hans har Facebook

Hestmo forteller at han har fått mange positive tilbakemeldinger på at han er en av årets TV-bønder. Også på sosiale medier har kommentarene strømmet inn. Men Hestmo har foreløpig ikke egen Facebook-side.

– Jeg har ikke Facebook, men hunden min har. Det er en del på Facebook som virker å ha trua på at dette skal bli interessant.

For tispa Sasha Hestmo har en egen side på Facebook, hvor Hans Petter innrømmer at det er han som står bak innholdet. Kommentarene har ikke latt vente på seg:

«Sasha Hestmo søker matmor! Matfar søke taus! I år ska jaggu æ å sjå jakten på kjærligheten på tv2! Steinsdalen bli Norges midtpunkt!»

«Æ bruke itj å sjå "Jakten på kjærligheten", men gjør et unntak i år, tru det kan bli my artig med Steinsdalens store sønn på skjermen. Æ heie på dæ Mr Hestmo.»

«Ai ai, min gode venn HPH sørger for at til og med jeg må være klistret foran skjermen! Mannen er stoooooor!! Anbefales.»

«Herre tru æ bli arti hp.æ gle mæ t å sjå dæ på tv.»

«Takk ferr all hælsinga å kommentara. Lætt åss håp 2015 bli etj bra jaktår», svarte Sasha Hestmo på en av kommentarene.

Selv om hunden hans har Facebook, har også Hans Petter Hestmo planer om å opprette en egen Facebook-side for å følge litt med i tida.

Satser på å få 66 brev

Osingen brukte to dager på å bestemme seg for om han ville delta, men nå håper han i det lengste at han blir en av fire som går videre.

– Jeg tenkte at det bare er å gå «all in». Det er en klar målsetting å gå seg videre. Det er ikke det å komme på TV som er viktig, men det å få en unik sjanse til å finne den rette.

– Hvor mange brev håper du å få?

– En plass mellom 10 og 200. 66 brev håper jeg at jeg får. Det er håpløst å tallfeste. Men jeg oppfordrer alle til å sende brev. Ønsker noen et spennende samliv, så er det bare å skrive, avslutter Hans Petter Hestmo.

Før innspillingen av «Jakten på kjærligheten» kan begynne, vil TV 2 motta frierbrev på vegne av bøndene.

Hvordan du sender frierbrev til 41-åringen fra Osen finner du ved å klikke her (ekstern lenke, TV 2).

Her er årets deltakere. Hans Petter Hestmo (nederst til venstre) er den eldste deltakeren og den eneste som kommer fra nord for Dovre. Foto: Espen Solli