- Jeg flira så jeg nesten pissa på meg. Det var skikkelig artig, sa publikummer Joan Kristensen etter premieren.

- Det var kjempebra. Som utflytta ørlending synes jeg de hadde fått med mange aktuelle poeng. Det var virkelig «up to date». Jeg ser at det ligger mye arbeid bak dette, sa Kristin Hovde, som nå bor i Bergen.

- Ring tar seg av måsen

Årets revy var av det superlokale slaget. Tema som kommunesammenslåing, ferjesambandet Brekstad - Valset og forholdet til nabokommunen Bjugn ble berørt. Det ble også vitset om sentrumsplana for Brekstad.

- Er det ikke synd på måsen om de skal fylle ut Brekstadbukta da?

- Dagfinn Aune og Knut Ring skal ta seg av den, svarte revyveteranen Odd Petter Rønning fra scenekanten.

Dette var et av de superlokale poengene som slo godt an hos publikum. SV-politiker Aune og Ap-politiker Ring har gjennom arbeidet med sentrumsplana vist stort engasjement for fuglebestanden i fjæra.

Grøntvedt som grensevakt

Årets revy hadde sine høydepunkt, men var også en variabel forestilling. Flere sketsjer hadde noen litt vel billige poeng, men teaterlaget lyktes med å skape situasjoner som i seg selv var vittige. En soleklar suksessfaktor var å lage humor på tema som har preget nyhetsbildet de siste månedene, og som publikum kjenner godt. Sangen om tunnelen til Storfosna var et høydepunkt. Det samme var sketsjen om grensevakta mellom Ørland og Bjugn. Revysjef Terje Sigurdsen spilte godt i rollen som avtroppende Ørland-ordfører Hallgeir Grøntvedt (Sp). Grensevakta krevde inngangsbilletter fra folk som skulle besøke Ørland, og så også sitt snitt til å flytte grensa slik at Ørland fikk mer areal å boltre seg i.

- Jeg skal til Brekstad for å kjøre rulletrapp, utbrøt en turgåer på Ørlands-visitt.

Fru Inger om rulletrappa

Et av de morsomste innslagene var da de historiske Ørlands-personlighetene Ove Bjelke og Fru Inger dukket opp på scenen. Ove var lei av alt maset på Austrått med alt fra bygdadager til countryfestival.

- Det er så mye bråk der at jeg har bestemt meg for å flytte dit det er stille som graven, nemlig nederst i Yrjars gate, sa Ove.

Å plassere historiske skikkelser inn i nåtiden er en kjent suksessfaktor. Deres syn på et samfunn, som er helt annerledes enn det de selv levde i, er gjerne morsomt. Å høre Fru Inger snakke om rulletrapp var surrealistisk og vittig. Dette er kjente grep som blant andre humorgrupper som Monty Python har hatt stor suksess med. I Monty Python-sketsjen om Hitlers «comeback» i England etter krigen er dette særdeles vellykket.

F-16 i Bjugn

Tradisjonen tro ble også nabokommunen Bjugn utsatt for litt godhjertet humor fra Ørland teaterlag. To pensjonerte flygere opererte F-16 fra den nye flyplassen på Tjønnstua. Flyplassen hadde fått navnet Robek airport.

- Vi har tatt over de gamle F-16-flyene. Hensikten er å avskjære de nye F-35-flyene fra Ørland, sa flyverne.

Revyveteran Odd Petter Rønning og revysjef Terje Sigurdsen skal ha mye av æren for at årets revy i sum fremsto som vellykket. De to bidro med å heve nivået. Både Rønning og Sigurdsen har et oppsyn som i seg selv er artig. Ørland teaterlag skal også ha ros for at revyen aldri ble langdryg. Effektive sceneskift var her et viktig kriterium.

Fornøyd med responsen

En fullsatt storsal på Ørland kultursenter fulgte premieren tirsdag kveld. Revysjef Terje Sigurdsen var selv i perlehumør etter den første forestillingen.

- Jeg synes responsen var kjempebra. Nå har vi spilt for tom sal i en uke, og da er det ekstra artig å fremføre revyen for publikum. Det ligger veldig mye øving bak dette, sa han.