Konserten går av stabelen i kveld. På scenen står kjente artister som Åge Aleksandersen og Arve Tellefsen. I tirsdagens utgave av Fosna-Folket gikk Svein Strugstad, initiativtakeren bak konserten, hardt ut mot politikerne.

- Vi har invitert 37 fylkestingspolitikere, og de slipper også å betale billett. Så langt har sju svart at de ikke kommer. Karin Bjørkhaug fra Kristelig Folkeparti har takket ja til invitasjonen, mens 29 ikke har svart på invitasjonen, sa Strugstad.

Han stilte videre spørsmål om politikerne er redde for å fronte kultur.

Leirtrø kommer

Kirsti Leirtrø (Ap) er blant fylkespolitikerne som reagerer på kritikken.

«Vi fikk invitasjon fra Svein Strugstad 19. mars, og beskjed om å varsle hvis vi ikke ville benytte billetten. Ikke rart vi ikke har svart», skriver hun i en epost til Fosna-Folket.

Partifelle og fylkesordfører Tore O. Sandvik sier at både Leirtrø og flere fra Arbeiderpartiet skal delta på konserten.

Reagerer

Også fylkespolitiker Torhild Aarbergsbotten (H) reagerer på Strugstads kritikk.

- Vi fikk invitasjonen torsdag i forrige uke. Det er litt sent, for mange har allerede andre planer. De fleste politikerne på fylkestinget er deltidspolitikere, påpeker hun.

Aarbergsbotten påpeker også at hun i invitasjonen er bedt om å gi tilbakemelding dersom hun ikke ønsker å bruke billetten.

- Først mandag ettermiddag fikk vi en ny epost med frist på å svare.

- Skal du delta på konserten?

- Nei, jeg skal lage sportsplan for Ørland ballklubb. Det er avtalt for lenge siden. Henrik Kierulf fra Høyre skal dit, sier Aarbergsbotten.

Hun påpeker at hun synes støttekonserten er et flott initiativ.

- Det er bra at folk viser engasjement, sier Høyre-politikeren.