Sokneprest Kristian Kjenes er godt fornøyd med årets oppmøte i kirken.

- Det ble mye sjetteklassinger i kirka. 28 av 35 var påmeldt, og i tillegg var det med seks konfirmanter, sier Kjenes.

Maria budskapsdag

Lys våken arrangeres opprinnelig første helgen i advent i mange menigheter rundt om i landet, men Kjenes forklarer at arrangementet i Stoksund kirke har blitt flyttet til Maria budskapsdag som er ni måneder før jul. Maria får bud om at hun skal bli mor til Jesus, og dette har også vært et morsomt tema for elleveåringene.

- Bakgrunnen er jo også at de skal bli litt tryggere i kirken, få et slags eierskap til den. Selv om det var noen pappaer som fortalte at det spøkte i Stoksund kirke, så var ikke ungene redde da de skulle legge seg, forteller Kjenes.

Soknepresten opplyser at selv om noen av elevene kanskje tolket ordene lys våken litt vel bokstavelig, så var det i følge foreldrevaktene blitt helt stille utover natta.

- Vi hadde foreldre som var våkne nattevakter, de opplyste at det var helt stille sånn ved 05-tida, sier Kjenes.

Lørdagspizza og godteri

Elleveåringene har fått omvisning i kirken, de har hatt gudstjenesteverksted og kirkekunst med maling og sang. Siden det var lørdagskveld fikk de også pizza og godteri mens menighetspedagog Stine Kjenes leste høyt for dem.

- Alt av Ipader og mobiler fikk hvile litt, noen synes det var flott mens andre syntes det ble litt lenge å sitte stille.

Sjetteklassingene kom klokken 16 på lørdag og ble til kirkekaffen etter gudstjenesten på søndag. Gudstjenesten hadde elevene selv regi på, i tråd med tema for Maria budskapsdag.

- Søndag ble de vekt av orgelmusikk fra «Det var en gang et menneske». Det var kanskje litt brutalt, men det var ingen sure miner og morgengretne unger. Jeg tror de har hatt det fint og synes det ble en morsom helg, forteller soknepresten.