Forberedelsene før helgas konserter på Ørland Kultursenter er i gang. I «Reisen» - et vilt eventyr gjennom musikalenes verden, har Bel Canto invitert med seg solister og musikere for å ta publikum med på smakebiter fra både norske og internasjonale musikaler.

Bonde til sjøs

Forestillingen er satt sammen som et skuespill, opplyser PR-ansvarlig i Bel Canto, Gunnar Eide.

Han forteller at det blir numre fra blant annet Løvenes konge, Hair, Les Miserables, Annie, We will rock you, Bør Børson Jr., Cats, Phantom of the opera og Moulin Rouge.

- Jan Inge Standahl spiller en bonde som drar til sjøs og opplever litt av hvert. Han er innom blant annet Frankrike, Afrika og Bangkok, og musikalsangene passer til de forskjellige stedene han reiser, sier Eide.

Anne Lise Sandvik har skrevet historien som inneholder numre fra hele 16 forskjellige musikaler, og det blir et stort spenn i musikalsjangeren, alt fra ballader og rock til 70- og 80-tallsmusikk og afrikanske rytmer. Det blir teater, dans og masse sang og musikk.

Småkjeltringer og jungeldyr

- Både solister og grupper skal opptre under forestillingene.  Vi har også fått med 16 unge dansere og skuespillere fra 14 år og ned til tre-fireårsalderen, som spiller både småkjeltringer og jungeldyr, opplyser Eide.

Det er satt sammen et eget band for anledningen, og publikum kan forvente seg mye fin musikk, forteller Gunnar.

- Vi håper jo at publikum finner mye glede i musikken, og at de kanskje også blir litt rørt. Dette blir en helaften som passer for ung og gammel, alle som liker flott musikk, sier han.