Hun er med i den nye sesongen av TV2-serien The Voice.

- Jeg meldte meg ikke på selv, men ble oppringt og spurt om å være med i september i fjor. Da hadde jeg nettopp stått på scenen under bluesfestivalen på Hell. TV2 hadde lest noen omtaler som sto i forskjellige lokalaviser. Når jeg får en sånn henvendelse, kan jeg nesten ikke si nei. Om jeg hadde gjort det, ville jeg ha angret i ettertid, sier Størseth.

Fikk fine tilbakemeldinger

28-åringen måtte igjennom to auditionrunder før hun gikk videre til selve «blind audition». Hvordan det gikk der, får du se en av de kommende fredagene.

- På de første auditionrundene gikk det bra. Jeg fikk mange fine tilbakemeldinger, og det vokser man på. Jeg synger country og føler meg trygg på sjangeren. Det er ikke sånn festivalcountry altså. Jeg elsker artister som Dolly Parton og Shania Twain. Det er litt mer popete country, forklarer Størseth.

Tatt på senga av scenelysene

Hun er imponert over nivået på deltakerne i The Voice.

- Det er høyt nivå på alle. Dette er ikke likens som Idol, hvor det går litt ut på å drite ut folk som ikke kan synge. The Voice er et fint konsept, hvor alle som er med virkelig kan synge, sier Størseth.

Til tross for et relativt seriøst konsept, klarte 28-åringen å få til litt humor allikevel. På «blind audition», som snart blir sendt på TV2, stilte hun i gjennomsiktig kjole.

- Var det planlagt?

- Nei, ikke i det hele tatt. Jeg visste ikke at den var gjennomsiktig, men det blir noe annet når jeg står på scenen med full flombelysning. Men jeg hadde undertøy på da. Jeg håper ikke den ser så gjennomsiktig ut for TV-seerne, ler Størseth.

Hun påpeker at hun håper stemmen får mer oppmerksomhet enn kjolen når opptredenen blir vist på TV.

Håper på Voice-effekt

28-åringen har en drøm om å ha musikken som levebrød, og håper deltakelsen i The Voice kan være et viktig skritt på veien.

- Jeg holdt på mye med musikk før jeg ble mor som 19-åring. Etter det måtte jeg fokusere på barna. Nå som barna har blitt litt eldre, føler jeg at jeg kan satse mer på musikk igjen. Jeg håper det blir litt flere oppdrag fremover. Det er uansett fint å få vist seg frem på The Voice. Kanskje snøballen begynner å rulle litt, sier Størseth.