Mandag formiddag hadde barnehagen et litt spesielt turmål. I Trollskogen bak barnehagen står et av de i alt ti trærne i Ørland kommune som er dekorert med fastelavensfjær. Ørland Sanitetslag har i samarbeid med Folkehelse Fosen merket trærne i forbindelse med sanitetens fastelavensrisaksjon og friluftslivets år.

Vårstemning

- Dere må snurre tråden rundt noen ganger slik at den sitter godt fast, sier Gry Lien Hopstad til de ivrige barna.

Ungene ventet spent på tur og etter hvert ble det også oppdaget at det ikke bare var fjær på treet.

- Ser dere hva som henger her, da? Det er en pakke, en overraskelse til oss alle, sier Hopstad og pakker opp sammen med barna.

Nysgjerrige hender ville gjerne hjelpe, og etter ei lita stund var det klart hva pakken inneholdt.

- Såpe! Den kan vi vaske oss med alle sammen, forteller Hopstad.

I flott vårvær ble det god stemning blant barna i Trollskogen. Barna hadde med seg rundstykker som de selv hadde vært med på å lage, og det ble også tid til leik og klatring.

- Pynter opp

Lederen for Ørland Sanitetsforening, Toril Reitan var også tilstede, sammen med May Slettan som står bak ideen.

- Vi i saniteten jobber jo for kvinners helse, det er kjempeartig at vi kan bruke dette til å få folk ut på tur. Det er mange flotte turområder her i kommunen, og det er fint med trærne som pynter opp, sier Toril.

Toril forteller at de tradisjonelle fastelavensrisene ofte blir solgt ut på kort tid.

- Normalt sett selger vi unna alle fastelavensrisene med en gang. Dette er nytt for oss, og det var artig at de som sitter sentralt i styret ga sitt samtykke slik at ideen kunne gjennomføres, sier hun.