Enkelte trær i Ørland kommune blir i tiden fremover pyntet med fjær i forbindelse med fastetiden fra askeonsdag 18. februar til palmesøndag 29. mars.

May Slettan er for tiden i gang med videreutdanning innen folkehelse. Hun står bak ideen, og i samarbeid med Folkehelse Fosen og Ørland Sanitetslag arrangerer hun ”Lett som ei fjær” for å sette fokus på turer i nærområdet i forbindelse med friluftlivets år.

Trærne som turmål

- Jeg fikk ideen etter selv å ha vært langtidssykemeldt. Jeg oppdaget at det å gå tur i naturen hadde stor innvirkning på psyken, og dette er et lavterskeltilbud for alle, sier Slettan.

Selve navnet henspeiler til både fjæra og helsefordelene ved å komme seg ut på tur, forteller Slettan.

- Mange har kanskje et nyttårsforsett om å komme seg i litt bedre form, og vi håper jo at dette tilbudet kan gjøre det litt morsommere for folk å komme seg ut på tur.

Hun oppfordrer alle innbyggerne til å bruke trærne som turmål. Fjær kan kjøpes på Ørland kultursenter. De koster tjue kroner, og inntekten går til sanitetsforeningen.

- Vi har også opprettet en facebookside, og folk kan dele bilder fra turene på Instagram. Vi håper at mange vil være med på å gjøre trærne fargerike, sier May.

Overraskelser

Er man riktig heldig, kan man også finne en overraskelse i trærne.

- Med ujevne mellomrom vil det bli hengt opp gaver i trærne, for å gjøre det ekstra spennende, sier Slettan.

Den lokale handelsstanden har sponset premier som passer for ulike aldre.

Totalt ti trær skal merkes i neste uke, de finner du på følgende plasser:

Opphaug skole

Uthaug skole

Yrjarhytta

Grandefjæra

Meieriparken

Holdnesøra

Trollskogen

Garten

Storfosna

Kråkvåg